Citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado. Deze lekkere maaltijdsalade met malse kip en knapperige kikkererwten kan je zowel warm als koud eten.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Midden Oosten
- 350 gr kipfilethaasjes
- 2 sinaasappelen
- 2 avocado's
- 1 blik (300 gr) kikkererwten
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- olijfolie
- peper en zout
Marinade
- 1 citroen, sap ervan
- 2 el sherryazijn
Dressing
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el sherryazijn
- 2 el tahin (sesampasta)
- 2 el water
- peper en zout
Salade
- 100 gr baby spinazie
- 1 bosje koriander
- 3 takken munt
- 2 el granaatappelpitten
Meng de ingrediënten voor de marinade en leg de kiphaasjes hierin. Laat ongeveer 30 minuten marineren.
Boen de sinaasappelen schoon en snijd ze in dunne plakken. Snijd de avocado's doormidden en laat de kikkererwten in een zeef.
Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met peper en zout.
Meng in een schaal de spinazieblaadjes met de munt- en korianderblaadjes en de granaatappelpitten.
Snijd de steeltjes van de koriander heel fijn en doe deze bij de dressing.
Haal de kip uit de marinade, dep droog en smeer in met wat olijfolieolie en bestrooi met peper en zout. Verhit een grill- of antiaanbakpannen en grill hierin de kip.
Bak in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie de kikkererwten met de paprikapoeder, komijnpoeder en zout en peper tot ze goudbruin zijn. Leg dan de avocado op de snijkant erbij en bak 1 minuutje mee.
Haal de kip uit de pan en grill in deze pan de sinaasappelplakken een minuut aan beide kanten.
Verdeel de salade over de borden, leg in het midden een avocadohelft. Verdeel de kip, sinaasappel en kikkererwten over de sla. Giet de dressing erover.