Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht. Het waren net kleine zoete rode wijnbommetjes in je mond. Heerlijk natuurlijk om zo te eten, maar ik wilde er ook iets anders mee doen. Zat aan brownies te denken, maar daar had ik niet genoeg chocolade voor in huis. Dan maar iets anders ….. chocolade muffins met druiven zijn het geworden. En ik kan je verklappen dat deze druifjes daar heerlijk in zijn, het zijn echte verwenmuffins geworden.
Gebruik wel druiven zonder pitjes of je kunt natuurlijk ook een ander soort vers fruit ervoor gebruiken.

 

Die druifjes kan je ook heel goed gebruiken voor deze Salade met gerookte kip, gekleurde wortel en druiven

Chocolade muffins met druiven. Ik had bij mijn groenteboer op de markt een paar trosjes hele zoete kleine blauwe druifjes gekocht, heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingredients
  

  • 100 gr pure chocolade
  • 60 kleine druifjes
  • 2 grote eieren
  • 150 gr rietsuiker + extra
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 el bakpoeder

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en doe de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  • Hak de chocoladereep in hele kleine blokjes. Spoel de druifjes schoon en haal ze van de tros.
  • Klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Voeg dan de zonnebloemolie en yoghurt toe en mix dit met elkaar.
  • Roer dan met een spatel het bakmeel, cacaopoeder, vanillesuiker, kaneelpoeder en bakpoeder erdoor en meng de chocoladeblokjes door het beslag.
  • Lepel het beslag in de vormpjes en verdeel de druifjes erover en strooi er nog een klein beetje rietsuiker over. Zet de bakplaat in de oven.
  • Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar. Controleer na 25 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als de satéprikker er droog uit komt, zijn ze gaar.
  • Zo niet dan laat je ze nog 2-5 minuten in de oven staan. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating