Chocolade Banaan Muffins

Gebruik voor deze chocolade banaan muffins superrijpe bananen, zodat de muffins lekker zoet worden hierdoor. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. Deze muffins zijn zo smeuïg en vol van smaak! Er is absoluut geen grote hoeveelheid suiker nodig om deze muffins heerlijk te maken. Omdat ze bananen en chocoladestukjes bevatten, heb ik er gewoon nog wat agavesiroop aan toegevoegd, wat perfect bleek!

Chocolade banaan muffins

Deze dubbele chocolade banaan muffins smaken als een traktatie, maar ze zijn gemaakt met volkoren tarwebloem, agavesiroop, zoete bananen en geen vetstoffen. Geniet van de rijke chocoladesmaak en de smeuïge textuur van een chocoladecake, maar dan in een iets gezondere volkoren muffin.
Laten we ze maar een gezondere versie van gewone chocolade muffins noemen. Het recept van vandaag is jaren geleden bedacht en wordt nog steeds regelmatig gebruikt

Dit is een geweldig recept voor in de lunchtrommel van kinderen of als tussendoortje na school. Of misschien zelfs voor een speciaal ontbijt voor de eerste schooldag. Ze denken misschien dat ze een chocolade cupcake krijgen, maar jij weet hoe het echt zit!
Daarom zul je dol zijn op deze dubbele chocolade banaan muffins

Ingrediënten

  1. Eieren: De eieren zorgt ervoor dat de ingrediënten samenkomen.
  2. Agavesiroop: Agavesiroop maakt het zoetende werk af. Je kunt het gerust vervangen door een suikervervanger of honing.
  3. Vanille-extract, zout en bakpoeder: Dit zijn de essentiële ingrediënten voor smaak en rijs.
  4. Griekse yoghurt: Griekse yoghurt wordt gebruikt in plaats van olie of boter. Yoghurt maakt muffins of cakes lekker smeuig.
  5. Bananen: Bananen zorgen van nature voor de zoetheid van de muffins. Zorg ervoor dat je superbruine, gespikkelde bananen gebruikt. Hoe rijper, hoe beter. De chocoladesmaak overheerst de banaan, dus je kunt een chocoladesmaak verwachten met een vleugje zoete banaan op de achtergrond.
  6. Volkoren tarwebloem: Volkorenmeel heeft een groot voedingsvoordeel ten opzichte van geraffineerd wit meel. Het is rijker aan eiwitten, vezels en mineralen. Het is ook zwaarder en voedzamer dan wit meel, waardoor het vooral goed werkt in muffinrecepten, die van nature een dichtere textuur hebben dan cake. Je kunt in plaats van volkoren tarwebloem ook glutenvrij bakmeel gebruiken.
  7. Cacaopoeder: Cacaopoeder vervangt een deel van de bloem in het recept.
  8. Chocolade: Chocoladechips of gehakte chocolade zorgen voor extra textuur. En vor nog meer chocoladesmaak!

Tips:

  • Hoe bananen te prakken: Schil en breek de bananen in stukken, doe ze in je mixer en klop tot ze geprakt zijn.
  • Als je de mixer liever niet gebruikt, prak je de bananen gewoon met een vork in een grote kom.
  • Probeer ook eens deze Chocolade Chai muffins

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Chocolade banaan muffins:

Chocolade banaan muffins. Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt of tussendoortje voor de lekkere trek. Ik heb volkoren tarwebloem gebruikt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Equipment

  • 1 muffin bakblik
  • 12 papieren muffinvormpjes

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 120 ml agavesiroop
  • 1 el vanille extract
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 3 rijpe bananen
  • 125 gr volkoren tarwebloem
  • 40 gr cacaopoeder
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 gr pure chocolade, gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 180˚C.
  • Leg de papieren muffinvormpjes in het muffin bakblik.
  • Klop in een grote kom de eieren goed schuimig, voeg de agavesiroop, vanillesuiker en yoghurt toe en klop nog 1 minuut. Pel de bananen en prak ze fijn. Klop dit door het eimengsel.
  • Voeg dan de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en het zout erbij en meng dit goed door elkaar met een spatel. Meng als laatste voorzichtig 2/3 van de chocoladestukjes erdoor.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes in het muffinblik en top ze af met een paar stukjes chocolade. Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven en bak de muffins 25-30 minuten.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar. Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating