Dit jaar heb ik heel veel en al heel vroeg bramen in mijn tuin. Ik blijf plukken, het is eigenlijk meer dan we opkunnen. Dus veel recepten met bramen verzinnen. Ik had een deel al gepureerd en er limonade van gemaakt. En deze chiapudding met bramencoulis is ook heel erg lekker geworden.
We eten elke morgen een ander ontbijtje, de ene keer is het overnight oats, of een smoothie en de andere keer is het bijvoorbeeld een chiapudding. Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan worden ze een beetje geleiachtig. Als deze gelei in je maag komt, zorgt het ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt. Kortom chiazaadjes zijn goed voor je.
Bramen
Hoe je de bramenlimonade kunt maken van verse bramen, kan je hier lezen.
Ingrediënten
- 50 ml bramencoulis
- 2 el honing
- 400 gr Griekse yoghurt
- 80 gr chiazaad
Instructies
- Voor 50 ml bramencoulis heb je ongeveer 100 gram bramen nodig. Pureer deze in een blender met een scheut water.
- Laat dit dan door een zeef lopen, zodat je een pitloze drank overhoudt.
- Meng het grootste deel van de bramensap door de yoghurt en maak dit iets zoeter door toevoeging van de honing. Roer dan de chiazaadjes erdoor en schenk dit twee glazen.
- Laat de glazen afgedekt een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
- De volgende morgen lepel je nog wat bramencoulis op de pudding en leg je er nog wat bramen op. Enjoy!