Chiapudding met bramencoulis. Dit jaar heb ik wel heel veel bramen in de tuin. Elke dag moet ik ze wel plukken. Vanmorgen heb ik ze verwerkt in deze heerlijke Chiapudding met bramencoulis. Een goede start van de dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 10 minuten min
Gang Lunch, Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
- 50 ml bramencoulis
- 2 el honing
- 400 gr Griekse yoghurt
- 80 gr chiazaad
Voor 50 ml bramencoulis heb je ongeveer 100 gram bramen nodig. Pureer deze in een blender met een scheut water.
Laat dit dan door een zeef lopen, zodat je een pitloze drank overhoudt.
Meng het grootste deel van de bramensap door de yoghurt en maak dit iets zoeter door toevoeging van de honing. Roer dan de chiazaadjes erdoor en schenk dit twee glazen.
Laat de glazen afgedekt een nachtje in de koelkast staan om op te stijven.
De volgende morgen lepel je nog wat bramencoulis op de pudding en leg je er nog wat bramen op. Enjoy!