Bulgur met gekarameliseerde nectarines

Deze Bulgur met gekarameliseerde nectarines is een echt verwenontbijtje. Maar je kunt het ook als nagerecht of tussendoortje serveren. Het is warm lekker op een koude dag en koud lekker op warme dagen. Een veelzijdig gerechtje dus.
Door de toevoeging van de specerijen en oranjebloesemwater, heb je de smaken van het Midden-Oosten in een kommetje. Wij houden ervan!

 

Bulgur met gekarameliseerde nectarines

 

Bulgur is een graansoort gemaakt van harde tarwe (durum). Deze korrels worden eerst gestoomd en daarna gedroogd. Ze worden als hele korrels verkocht maar ook gebroken of grof gemalen. Ik heb gebroken bulgur voor dit gerecht gebruikt. Deze bulgur is heel snel gekookt (7-9 minuutjes).
Bulgur wordt veel gebruikt in de Arabische, Turkse, mediterrane en Indiase keukens.
Het is vooral bekend van de tabouleh, kibbeh en wordt ook veel gebruikt in pilav of soepen. Het is een veelzijdig graan, je kunt het hartig en zoet gebruiken zoals in dit ontbijtje.
Bulgur is gezond product en een goede vervanger van rijst, couscous of quinoa. Het is vezelrijk, bevat veel eiwitten, vitaminen en mineralen. Door de langzame koolhydraten, krijg je minder snel honger na het eten van bulgur.
Je kunt bulgur vinden in de supermarkten of sowieso bij de Turkse winkel, hier verkopen ze heel veel soorten bulgur.

 

Bulgur

 

En als je dan toch een pak bulgur gekocht hebt, maak er dan ook een lekkere gezonde salade van. Zoals deze heerlijke Bulgursalade met haring

Bulgur met gekarameliseerde nectarines. Ik had nectarines die maar hard bleven daarom heb ik ze gekarameliseerd in honing. Heerlijk is het geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 120 gr bulgur
  • 5 nectarines
  • 4 el honing
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl kardamompoeder
  • 1/2 tl oranjebloesemwater
  • 200 gr Griekse yoghurt

Instructions
 

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het dan af.
  • Snijd de nectarines in partjes.
  • Verwarm de honing in een bakpan en bak hierin de nectarines. Voeg de kaneel- en kardamompoeder toe.
  • Als de nectarines zacht zijn, zet je het vuur uit en voeg je als laatste het oranjebloesemwater toe. Meng dit er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel de bulgur in de kommetjes. Lepel hier een dot Griekse yoghurt op en daarop verdeel je de nectarines.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating