Ga terug
–+ servings
Bulgur met gekarameliseerde nectarines. Ik had nectarines die maar hard bleven daarom heb ik ze gekarameliseerd in honing. Heerlijk is het geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr bulgur
  • 5 nectarines
  • 4 el honing
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 1/2 tl kardamompoeder
  • 1/2 tl oranjebloesemwater
  • 200 gr Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het dan af.
  • Snijd de nectarines in partjes.
  • Verwarm de honing in een bakpan en bak hierin de nectarines. Voeg de kaneel- en kardamompoeder toe.
  • Als de nectarines zacht zijn, zet je het vuur uit en voeg je als laatste het oranjebloesemwater toe. Meng dit er voorzichtig doorheen.
  • Verdeel de bulgur in de kommetjes. Lepel hier een dot Griekse yoghurt op en daarop verdeel je de nectarines.