Bulgur met gekarameliseerde nectarines. Ik had nectarines die maar hard bleven daarom heb ik ze gekarameliseerd in honing. Heerlijk is het geworden.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Midden Oosten
- 120 gr bulgur
- 5 nectarines
- 4 el honing
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl kardamompoeder
- 1/2 tl oranjebloesemwater
- 200 gr Griekse yoghurt
Kook de bulgur volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het dan af.
Snijd de nectarines in partjes.
Verwarm de honing in een bakpan en bak hierin de nectarines. Voeg de kaneel- en kardamompoeder toe.
Als de nectarines zacht zijn, zet je het vuur uit en voeg je als laatste het oranjebloesemwater toe. Meng dit er voorzichtig doorheen.
Verdeel de bulgur in de kommetjes. Lepel hier een dot Griekse yoghurt op en daarop verdeel je de nectarines.