In mijn blog Wat kan je nog maken van oud brood vind je allerlei recepten voor het verwerken van ‘oud brood’. Broodchips is daar één van. Dit is vooral geschikt om een stokbroodje – wat je overhield van bijvoorbeeld een feestje of een borrel – weer te verwerken tot iets lekkers. Als het brood een paar dagen oud is, kan je het goed in hele dunne plakken snijden. Of vries een vers stokbroodje even in, zodat je er makkelijker dunne sneetjes van kunt snijden. Ga de volgende keer dus broodchips maken van overgebleven stokbrood.
Broodchips
Eigenlijk zijn dit broodchips hele dunne toastjes die je ook als zodanig kunt gebruiken. Lekker met een stukje brie erop, maar natuurlijk ook lekker om zo te eten. Ik heb de sneetje ingesmeerd met knoflookolie voor extra smaak, maar een (zelfgemaakte) kruidenboter is ook heel erg lekker. Je kunt ze bestrooien met een kruidenmix die je lekker vind of met geraspte Parmezaanse kaas.
Dips:
Serveer het met een sausje of lekkere dip. Hier vind je heel veel lekkere dips of deze groene sauzen gaan er ook goed bij.
Tips:
- Ik heb diverse kruidenmixen geprobeerd, maar de Herbamare kruidenzout van A.Vogel vond ik het lekkerst.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Broodchips Maken:
Ingrediënten
- 1 stokbrood(je)
- 50 ml knoflookolie
- kruidenmix
Instructies
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Snijd het stokbrood met een scherp mes in hele dunne (2 mm) plakjes.
- Bestrijk de plakjes aan een kanten in met de (knoflook)olie.
- Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met een kruidenmix.
- Bak ze in ongeveer 8-10 minuten goudbruin en krokant in de hete oven.
- Draai ze wel halverwege om.
- Haal ze dan uit de oven en laat ze afkoelen.
- De chips blijft in een afgesloten plastic zak of bak een paar dagen krokant.