Khachapuri heet dit brood in Georgië. Ik zag dit broodje eens voorbij komen op social media en dacht toen meteen dat moet ik eens maken. Nou ben ik niet het type wat zelf brooddeeg gaat maken. Dus heb ik croissantdeeg hiervoor gebruikt. Je kunt waarschijnlijk ook wel pizzadeeg of bladerdeeg gebruiken, lijkt me ook erg lekker. Dus als jij dit super lekkere brood gevuld met kaas en ei wilt gaan maken, maar geen zin hebt om zelf brooddeeg te maken, gebruik dan genoemd deeg.
Gevuld brood
Het eitje was in de oven een beetje weggelopen uit het broodje, dus de volgende keer maak ik het zonder ei of maak ik de randen van het brood iets hoger. De typische kaas die hiervoor gebruikt wordt kennen wij niet en wordt ook niet of nauwelijks verkocht in Nederland. Daarom heb ik een mengsel gemaakt van mozzarella, feta en geraspte gratineer kaas voor dit brood gevuld met kaas en ei. Ik heb er nog wat in de oven geroosterde tomaatjes bij geserveerd.
Het is wel een caloriebom, maar wel een ontzettend lekkere caloriebom!
Croissantdeeg
Met croissantdeeg kan je ook hele andere gerechten maken. Probeer ook eens deze heerlijke Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola gemaakt van croissantdeeg.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Brood gevuld met Kaas en Ei:
Ingrediënten
- 1 groot blik croissantdeeg
- 1 bol mozzarella
- 100 gr feta
- 100 gr gratineerkaas
- zout
- 4 kleine eieren
- 2 el gesmolten boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes tegen elkaar dicht.
- Verdeel het deeg in 4 langwerpige stukken en vouw het een centimeter naar binnen en knijp de punten samen zodat er een soort schuitje ontstaat.
- Hak de mozzarella en feta in stukjes en meng dit samen met de gratineerkaas. Breng op smaak met (knoflook)peper en een beetje zout.
- Leg de schuitjes op het bakpapier en vul ze met de kaas. Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven.
- Maak een kuiltje in het kaas en breek daar een eitje in, zet weer in de oven en bak nog 4 minuten tot de eitjes gaar zijn.
- Haal ze uit de oven en smeer de broodjes eventueel nog in met de gesmolten boter.
- Serveer direct en genieten maar!