Brood gevuld met kaas en ei. Super machtig maar super heerlijk broodje gevuld met heerlijke kazen. Niet goed voor de lijn, maar wel lekker!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
- 1 groot blik croissantdeeg
- 1 bol mozzarella
- 100 gr feta
- 100 gr gratineerkaas
- zout
- 4 kleine eieren
- 2 el gesmolten boter
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Rol het croissantdeeg uit en druk de gaatjes tegen elkaar dicht.
Verdeel het deeg in 4 langwerpige stukken en vouw het een centimeter naar binnen en knijp de punten samen zodat er een soort schuitje ontstaat.
Hak de mozzarella en feta in stukjes en meng dit samen met de gratineerkaas. Breng op smaak met (knoflook)peper en een beetje zout.
Leg de schuitjes op het bakpapier en vul ze met de kaas. Zet de bakplaat in de oven en bak de broodjes in 20 minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven.
Maak een kuiltje in het kaas en breek daar een eitje in, zet weer in de oven en bak nog 4 minuten tot de eitjes gaar zijn.
Haal ze uit de oven en smeer de broodjes eventueel nog in met de gesmolten boter.
Serveer direct en genieten maar!