Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om te maken en dat vinden ze lekker. Vandaag hebben we blauwe bessen citroen yoghurtmuffins gemaakt.
Ik heb altijd wel een doosje blauwe bessen en/of ander fruit in de vriezer liggen. Dat kwam nu goed uit. Fruit in muffins is erg lekker en hierdoor worden de muffins ook lekker smeuïg. Wat citroenrasp voor de frisheid en extra smaak. Ze vonden het heerlijk!
Verwenontbijtjes
En nog zo’n heerlijk verwenontbijtje is deze Choco bananenbrood met blauwe bessen in een kom. Probeer dat ook eens!
Ingrediënten
- 2 grote eieren
- 125 gr (riet)suiker + extra
- 200 gr zelfrijzend bloem
- 2 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen, rasp ervan
- 150 ml Griekse yoghurt
- 60 ml zonnebloemolie
- 150 gr blauwe bessen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik.
- Klop in een grote kom met een mixer de eieren luchtig met de suiker.
- Mix dan de yoghurt erdoor en meng citroenrasp en olie erdoor.
- Spatel met de hand de bloem, bakpoeder, zout en vanillesuiker erdoor (het hoeft geen super glad beslag te zijn). Meng dan voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
- Verdeel het beslag in het bakblik (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen). Leg er nog een paar blauwe bessen op en bestrooi ze met een beetje suiker.
- Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, als hij er droog en schoon uit komt dan zijn de muffins klaar.
- Haal ze uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.


