Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins. Wil jij jezelf en jouw gasten echt verwennen maak dan deze muffins. Lekker als ontbijt of bij de koffie.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 2 grote eieren
- 125 gr (riet)suiker + extra
- 200 gr zelfrijzend bloem
- 2 el bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 citroen, rasp ervan
- 150 ml Griekse yoghurt
- 60 ml zonnebloemolie
- 150 gr blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg papieren vormpjes in het muffinbakblik.
Klop in een grote kom met een mixer de eieren luchtig met de suiker.
Mix dan de yoghurt erdoor en meng citroenrasp en olie erdoor.
Spatel met de hand de bloem, bakpoeder, zout en vanillesuiker erdoor (het hoeft geen super glad beslag te zijn). Meng dan voorzichtig de blauwe bessen erdoor.
Verdeel het beslag in het bakblik (de vormpjes niet helemaal tot de rand vullen). Leg er nog een paar blauwe bessen op en bestrooi ze met een beetje suiker.
Bak de muffins ongeveer 20-25 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, als hij er droog en schoon uit komt dan zijn de muffins klaar.
Haal ze uit de bakvorm en laat ze afkoelen op een rooster.