Blauwe bessen cheesecake parfait

Genieten jullie ook zo van dit mooie weer? Tjonge wat een prachtige zomer hebben wij tot nu toe. En op een mooie dag wil je graag ijs eten. Deze blauwe bessen cheesecake parfait is niet moeilijk om te maken, je moet alleen het geduld opbrengen voor de tijd dat het nodig heeft in de vriezer. Dus geen ijsmachine nodig!

 

Een parfait is een soort ijs wat zonder ijsmachine gemaakt kan worden. Het is een luchtig mengsel gemaakt van room, suiker en in dit geval van verse roomkaas en eiwit. Het wordt meestal geserveerd in de vorm van een cake en opgediend met vruchten of een coulis. Het voordeel van deze vorm is, dat je het in plakken kunt snijden.
Hiervoor heb ik heb een cakeblik van 20 centimeter lang gebruikt.

 

Nog meer parfait ijs

 

Deze heerlijke Mandarijnparfait met pistachenoten is in glaasjes gemaakt.

Blauwe bessen cheesecake parfait. Wat een zomer hebben wij tot nu toe. En bij dat warme weer eten we veel ijs. Zelfgemaakt ijs natuurlijk. Zoals deze heerlijke Blauwe bessen cheesecake parfait.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 uur 15 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • #blauwe bessen#
  • 150 gr blauwe bessen
  • 4 el honing
  • 1 el citroensap
  • 2 eiwitten
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gr verse roomkaas
  • 200 ml gecondenseerde melk

Instructies
 

  • Blauwe bessen: Doe de blauwe bessen samen met de honing in een pannetje en breng dit aan de kook.
  • Laat ongeveer 5 minuten koken tot de bessen zacht zijn en het vocht wat ingekookt is. Laat dan goed afkoelen en zet dan in de koelkast.
  • Klop de eiwitten en de vanillesuiker stijf met een handmixer.
  • Klop de verse roomkaas op met de mixer en meng dan de gecondenseerde melk erbij.
  • Lepel dit bij de eiwitten en meng dit voorzichtig met een spatel door elkaar. Voeg dan de afgekoelde blauwe bessen toe en meng dit zodanig dat er een gemarmerd effect ontstaat.
  • Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plastic folie, giet hierin het mengsel en dek het goed af met plastic of aluminiumfolie. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer om ijs te worden.
  • Haal ongeveer 10 minuten voor het serveren het cakeblik uit de vriezer. Serveer het op een schaal en doe er eventueel nog wat verse blauwe bessen en takjes munt bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating