Blauwe bessen cheesecake parfait. Wat een zomer hebben wij tot nu toe. En bij dat warme weer eten we veel ijs. Zelfgemaakt ijs natuurlijk. Zoals deze heerlijke Blauwe bessen cheesecake parfait.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 5 uur uur 15 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Amerikaans
- #blauwe bessen#
- 150 gr blauwe bessen
- 4 el honing
- 1 el citroensap
- 2 eiwitten
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 gr verse roomkaas
- 200 ml gecondenseerde melk
Blauwe bessen: Doe de blauwe bessen samen met de honing in een pannetje en breng dit aan de kook.
Laat ongeveer 5 minuten koken tot de bessen zacht zijn en het vocht wat ingekookt is. Laat dan goed afkoelen en zet dan in de koelkast.
Klop de eiwitten en de vanillesuiker stijf met een handmixer.
Klop de verse roomkaas op met de mixer en meng dan de gecondenseerde melk erbij.
Lepel dit bij de eiwitten en meng dit voorzichtig met een spatel door elkaar. Voeg dan de afgekoelde blauwe bessen toe en meng dit zodanig dat er een gemarmerd effect ontstaat.
Bekleed de binnenkant van een cakevorm met plastic folie, giet hierin het mengsel en dek het goed af met plastic of aluminiumfolie. Zet het minimaal 6 uur in de vriezer om ijs te worden.
Haal ongeveer 10 minuten voor het serveren het cakeblik uit de vriezer. Serveer het op een schaal en doe er eventueel nog wat verse blauwe bessen en takjes munt bij.