Basisrecept voor gevulde eieren

Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk. En ik blijf ze maken met de Paasdagen en dan zijn ze ook altijd heel snel op. Dat zegt toch wel iets over deze ouderwetse borrelhap. Het maken ervan is helemaal niet moeilijk. Je mengt de gekookte eigelen met roomboter en mayonaise. Dit is mijn basisrecept voor gevulde eieren.

 

Gevulde eieren

 

Generaties lang worden ze al gemaakt en ze blijven lekker. Zowel met de feestdagen zoals Pasen of Kerst is het een gewild hapje. Het maken ervan is een eitje, je kookt de eieren, snijd ze doormidden en wip de dooiers eruit. Die meng je met mayonaise en boter en daarmee vul je de eitjes dan. Behalve met mayonaise en roomboter, kan je de dooiers ook mengen met bijvoorbeeld room. Als smaakmaker gaat er een beetje mosterd, kerriepoeder of mierikswortel door.

Basisrecept voor gevulde eieren

 

Je kan heel veel verschillende smaken geven aan de vulling, zoals bijvoorbeeld:

 

Kruiden

 

Hak verse kruiden fijn en doe dit door het eimengsel. Denk bijvoorbeeld aan bieslook, peterselie, kervel, dragon, dille, basilicum of een combinatie daarvan.
Serveer met wat gehakte kruiden of tuinekers erop.

 

Pittig Aziatisch

 

Hak verse koriander fijn en meng dit samen met een theelepel Sriracha (of sambal) door het eimengsel. Serveer met een korianderblaadje en heel klein druppeltje Sriracha erop.

 

Zalm

 

Voor dit recept prak je de eigelen fijn en meng je het met een paar eetlepels verse roomkaas, fijngehakte bieslook of dille en een beetje mierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Vul de eieren met dit mengsel en leg daar een paar blokjes gerookte zalm op (deze was wel heel erg lekker).

 

Uitgebakken ham of spekjes

 

Bak rauwe ham of magere spekreepjes krokant in een droge koekenpan. Laat dan uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd het dan fijn en snijd wat zongedroogde tomaatjes fijn. Meng dit door de basisvulling en vul de eitjes hiermee.

 

En natuurlijk zijn er nog veel meer smaakcombinatie te verzinnen. Zoals bijvoorbeeld een vulling gemaakt met gegrilde paprika, of gekookte rode biet, serveer ze met een garnaaltje erop. Of kleur de eieren voordat je ze gaat vullen.

 

Probeer ook eens deze heerlijke gevulde eieren met gerookte zalm en kervel

 

Extra nodig: spuitzak en eierschaal 

 

 

Basisrecept voor gevulde eieren:

Basisrecept voor gevulde eieren. Gevulde eieren zijn toch wel de klassieke Hollandse borrelhapjes. Lekker retro, maar ze zijn nog steeds heerlijk.
Voorbereidingstijd 17 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingredients
  

  • 12 eieren
  • 4 el mayonaise
  • 25 gr zachte roomboter
  • 1 tl Dijonmosterd
  • peper en zout, naar smaak
  • paprikapoeder

Instructions
 

  • Kook de eieren ongeveer 8 minuten (ze moeten hardgekookt zijn). Giet ze dan af en laat de eieren schrikken onder koud stromend water.
  • Pel de eieren, snijd ze doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit met een theelepeltje.
  • Prak de eidooiers met een vork of een keukenmachine fijn.
  • Doe de mayonaise, zachte boter en mosterd erbij en meng tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe het mengsel in een spuitzak en vul de halve eiwitten ermee. Strooi er eventueel wat paprikapoeder of bieslook over en serveer op een speciaal bord voor gevulde eieren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating