Ik had ooit eens een heerlijk gerecht gemaakt uit de HelloFresh box en die vond ik toen zo lekker dat ik deze nog eens wilde maken. Ik heb het recept voor de Kokos-vissoep op de HelloFresh site gevonden en het nu weer een keertje gemaakt. Het is deze Aziatische kokos vissoep met zalm geworden. Ja, ik heb het recept een beetje aangepast en zalm gebruikt in plaats van koolvisfilet.
Zo zie je maar, je kunt dus niet alleen voor de maaltijdboxen maar ook voor heerlijke recepten terecht bij HelloFresh.
Aziatische gerechten
Wij zijn gek op de Aziatische keuken en daarom was deze soep mij bijgebleven. Een heerlijke romige maar toch een beetje pittige soep met de smaken uit Azië. Door de gember, rode peper, knoflook en sereh (citroengras) heb je die smaken te pakken. Het citroengras maakt het lekker fris en de andere smaakmakers geven de soep pit. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt natuurlijk.
En de groenten die erin gaan hoef je maar even te koken, zo blijven ze lekker knapperig.
Ik heb nu zalm in de soep verwerkt, omdat ik dit een lekkere vis vind. Het voordeel van de blokjes vis is dat de soep in no-time klaar is. En je bereid alles in maar één pan, dat is ook altijd fijn.
Je maakt dus eerst de bouillon met kokosmelk op smaak met de gember, rode peper, knoflook, sereh en sojasaus. Dit kan een groente-, vis- of kippenbouillon zijn.
Daar kook je dan de noedels, groenten en vis in en jouw heerlijke snelle maaltijd is klaar.
Top de soep af met lekker veel lente-uitjes en korianderblaadjes. Mocht je niet van koriander houden, laat dit dan achterwege.
Udon noedels
Heb jij wel eens udon noedels gegeten? Dit zijn lekkere zachte dikke Japanse noedels gemaakt van tarwebloem. Ze maken dit gerecht goed vullend, waardoor het een complete maaltijd is. En udon noedels kan je ook in heel veel andere gerechten verwerken, zoals in een noedelbowl, bij een curry of in een noedelsalade.
Tip:
Ben jij ook zo gek op dit soort soepen? Dan heb ik nog een lekkere Laksa noedelsoep met garnalen recept voor jou.
Benodigdheden: soeppan of wok
Recept Aziatische kokos vissoep met zalm:
Ingrediënten
- 600 ml bouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 el sojasaus
- 2 cm verse gember
- ½ rode peper
- 1 teentje knoflook
- 1 el sereh
- 200 gr udon noedels
- 250 gr peultjes
- 200 gr zalm
- 100 gr baby spinazie
- 2 lente-uien
- 3 takken koriander
Instructies
- Doe de bouillon, kokosmelk en sojasaus in de pan en breng aan de kook.
- Schil de gember en rasp dit, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze fijn en hak of rasp de knoflook fijn.
- Doe dit samen met de sereh in de pan bij de bouillon en laat ongeveer 5 minuten trekken op middelhoog vuur.
- Voeg nu de noedels toe en laat dit een minuut koken.
- Maak ondertussen de peultjes schoon en snijd ze in stukken en doe dit bij de bouillon. Snijd de vis in blokjes en doe het ook in de pan en kook dit op middelhoog vuur in 5 minuten.
- Meng als laatste de spinazie erdoor en laat een minuutje koken. Proef of de soep op smaak is, voeg eventueel nog wat sojasaus toe.
- Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de korianderblaadjes grof. De steeltjes van de koriander kan je fijnsnijden en nog door de soep doen.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met de lente-ui en koriander.