Aziatische kippendijen met wortelsalade

Dit is een heel makkelijk en snel te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. En dat willen we toch allemaal? Niet teveel werk als je net thuis bent van je werk en toch een lekkere en verantwoorde maaltijd op tafel zetten. Nou dat kan met deze Aziatische kippendijen met wortelsalade.

 

Aziatische recepten

 

Wij zijn gek op de smaken van Aziatisch eten, dus heb ik meestal wel diverse smaakmakers hiervoor in huis. En ik had het geluk dat ik van Lee Kum Kee heel veel sauzen heb ontvangen, die ik graag uitproberen wil. Daar zit o.a. Plum sauce bij, een Oosterse pruimensaus die als smaakmaker gebruikt wordt in de Chinese keuken. Lekker bij Peking eend, loempia’s, noedels, wokgerechten of als dipsaus bij hapjes. Je kunt het ook gebruiken als dressing voor een salade zoals ik gedaan heb bij de wortelsalade.

 

5-spices of vijf kruidenpoeder is een specerijenmix met een hele specifieke smaak die ook veel in de Aziatische keuken gebruikt wordt. Heerlijk bij eend, kip of varkensvlees. Het is een krachtig mengsel met o.a. szechuan peper, steranijs, kruidnagel en kaneel erin. In deze mix komen de vijf smaken zoet, zout, zuur, bitter en umami bij elkaar.
Je kunt deze specerijen en smaakmakers vinden bij de grote supermarkten.
Mocht je geen gemberhoning (Melvita) kunnen vinden, gebruik dan gewone honing.

 

Ik heb de 5 spice kruidenmix ook gebruikt in dit heerlijke recept: Oosterse Fregola pastasalade met 5-kruiden kip. Dus mocht je die kruiden in huis hebben of kopen, dan kan je dit ook maken.

 

Recept Aziatische kippendijen met wortelsalade:

Aziatische kippendijen met wortelsalade. Heerlijke maaltijd wat ook nog eens snel bereid is. Wie wil dat nou niet op een drukke doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd
Keuken Aziatisch
Porties 5 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr kipdijfilets
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 zakje veldsla
  • 4 el sojasaus
  • 2 el rijstwijnazijn
  • 2 el limoensap
  • 2 el gemberhoning
  • 1 el 5-spices
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 4 el Aziatische Plum sauce
  • 3 el limoensap
  • 2 winterwortels
  • 4 korianderstengels
  • 1 muntstengel
  • 1 el sesamzaadjes

Instructies
 

  • Dep de kipdijfilets droog en snijd ze eventueel doormidden (dan zijn ze nog sneller gaar).
  • Meng voor de marinade alle ingrediënten met elkaar in een kom en voeg de kipdijfilets toe. Roer ze door de marinade.
  • Zet een antiaanbak pan op hoog vuur en laat de pan goed heet worden. Haal de kip uit de marinade en bak ze aan beide kanten goudbruin in de pan in een scheutje olie in de hete pan.
  • Voeg de rest van de marinade toe, zet het vuur wat lager en bak zolang tot de kip gaar is en de marinade 'sticky' geworden is. Let wel goed op het vlees, het kan snel aanbranden.
  • Schil ondertussen met een dunschiller de wortels en snijd dan met de dunschiller dunne lange stroken van de wortels.
  • Meng de plum sauce met de limoensap en meng de wortelstroken hierdoor. Haal de blaadjes koriander en munt van de stengels en meng dit ook door de salade.
  • Als de kip gaar is, haal ze uit de pan en snijd ze in dunne plakken (hoeft niet).
  • Leg wat veldsla op de borden en drapeer hierop de kip.
  • Serveer met de wortelsalade ernaast en bestrooi met wat sesamzaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating