Ik ben gek op aubergines en de aubergine was al een keertje voorbij gekomen in de vegetarische maand. Zie mijn recept voor de Aubergine curry. Maar ik had er nog een over, wat te doen ermee? Aubergine halloumi burger met pompoenchutney natuurlijk! Halloumi en zelfgemaakte pompoenchutney had ik nog in de koelkast liggen, makkelijke maaltijd vanavond. En wow wat een heerlijk combinatie is het geworden. Vooral het zoute van de halloumi en het zoete van de chutney doen het goed op dit broodje.
Aubergine halloumi burger met pompoenchutney. Wow wat een heerlijk combinatie is het geworden, met het zoute van de halloumi en het zoete van de chutney.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 60 gr bloem
- 4 takken koriander, gehakt
- 1 tl harissa
- 1 el za'atar kruiden
- ± 100 ml bruisend water, ijskoud
- zonnebloemolie
- 250 gr halloumi kaas
- 4 hamburgerbroodjes
- 4 slablaadjes
- 4 el Griekse yoghurt
- 4 el pompoenchutney*
Instructies
- Snijd de aubergine in 8 plakken van ongeveer 1 cm. Maak een beslag door de bloem met de kruiden te mengen. Voeg er zoveel bruisend water bij tot er een dik beslag is ontstaan.
- Verhit de olie in een diepe koekenpan tot ongeveer 180˚C.
- Snijd de broodjes doormidden en gril ze in de oven.
- Snijd de halloumi in plakjes en bak deze 1 minuut aan elke kant zonder olie in een antiaanbakpan.
- Dip de aubergineplakken in het beslag en frituur ze in de hete olie, bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de aubergineplakken eventueel in meerdere porties en houd de gebakken plakken warm in de oven.
- Besmeer de onderste helft van de broodjes met de yoghurt, leg hier de sla op. Dan een plak aubergine, plakjes halloumi en weer een plak aubergine erop. Lepel de pompoenchutney erop en serveer direct.