Bij mijn groenteboer kreeg ik een bos gebroken witte asperges aangesmeerd. Nou ja aangesmeerd, daar ben ik zelf bij natuurlijk. Kan je ze gebruiken voor een soepje, vroeg hij. Nou vooruit dan maar, ik neem ze wel mee. Maar thuis aangekomen dacht ik, ik heb helemaal geen zin in soep. Dus is het deze klassieke aspergesalade met ham en ei geworden.
Zo zie je maar dat je met de buitenbeentjes, zoals ze deze groenten noemen, nog heel wat lekkers kunt maken. Een lekker soepje, of in een roerbakschotel of deze salade. Laat je dus niet afschrikken door kromme of kapotte asperges. Gewoon kopen als je ze voor een mooie prijsje meekrijgt. Serveer deze salade als lunch, voorgerecht of ook heerlijk op een stokbroodje of toastje.
Door deze salade kan je natuurlijk ook nog gekookte blokjes aardappel, gerookte zalmsnippers, garnaaltjes, tomaatjes, erwtjes en/of kaas mengen. Wat jij maar in huis hebt of lekker vindt.
Aspergesalades
En ik heb nog meer heerlijke aspergesalades voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:
- Lauwwarme aspergesalade met gerookte zalm
- Warme aardappel-aspergesalade
- Salade met asperges, feta en dille
- Salade met asperges, graskaas en kruiden
Klinkt ook goed hè?
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Aspergesalade met Ham en Ei:
Ingrediënten
- 250 gr witte asperges
- 4 eieren
- 80 gr gekookte ham
- tuinkers
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1/2 tl Dijon mosterd
- peper en zout
Instructies
- Schil de asperges, breek er de harde uiteinden eraf en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Kook ze (niet te) gaar in lichtgezouten water.
- Kook ondertussen de eieren in ongeveer 6 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze dan en snijd ze in dunne plakken.
- Giet de aspergestukjes af, spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken of dep ze droog.
- Meng voor de saus de yoghurt met de mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ham in kleine stukjes. Meng de asperges, eieren en ham door de saus. Proef of het voldoende op smaak is.
- Knip er nog wat tuinkers over voordat je het serveert.
12 reacties
Super recept, héérlijk. Ik heb zelf de gekookte aardappelen toegevoegd.
Ik heb gekookte kriel toegevoegd
Jammie!!!
Oh leuk om te horen, dankjewel.
Ja met krieltjes erbij is het ook erg lekker, leuk om te horen. Dankjewel.
Erg lekker.
Dankjewel Alice, leuk om te vernemen.
Kan dit ook met groene asperges?
Ja hoor Marijke, dit kan ook met groene asperges. Groetjes, Hanneke
Als je het helemaal koolhydraatarm wilt maken
kun je er ook bloemkoolrijst bij doen ik vond dit erg lekker.
Ja Trees, kan ook erg lekker zijn.
Paste erdoor, ook heel erg lekker!!!
Hallo naamgenote, ja je kunt er ook een heerlijke pastasalade van maken. Goed idee!
Groetjes, Hanneke