Aspergesalade met ham en ei. Asperges met ham en ei is een klassieke en heerlijke combinatie. Deze keer heb ik hiervan een lekkere salade gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 250 gr witte asperges
- 4 eieren
- 80 gr gekookte ham
- tuinkers
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1/2 tl Dijon mosterd
- peper en zout
Schil de asperges, breek er de harde uiteinden eraf en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Kook ze (niet te) gaar in lichtgezouten water.
Kook ondertussen de eieren in ongeveer 6 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud stromend water. Pel ze dan en snijd ze in dunne plakken.
Giet de aspergestukjes af, spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken of dep ze droog.
Meng voor de saus de yoghurt met de mayonaise en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de ham in kleine stukjes. Meng de asperges, eieren en ham door de saus. Proef of het voldoende op smaak is.
Knip er nog wat tuinkers over voordat je het serveert.