Ik probeer elke morgen en ander ontbijtje te verzinnen en daarbij zijn chiapudding en overnight oats mijn favorieten. Dit omdat ik het ’s avonds klaar kan zetten en de volgende ochtend staat je ontbijtje klaar. Zeker als hubbie heel vroeg vertrekt is dit ideaal. Ik had nog appels in de fruitmand liggen en heb altijd wel rozijnen in huis, zo is deze appeltaart chiapudding ontstaan.
Appeltaart
Als je dit ontbijtje verorbert, heb je echt het idee dat je appeltaart eet. Een heerlijk ontbijt wat je ook als tussendoortje of zelfs als toetje kunt eten. Het is even wat werk om de appeltjes te bakken, maar dan kan je de volgende ochtend genieten van een appeltaart in een glaasje. Ik heb laagjes in het glas gedaan, zodat je bij elke hap de chiapudding en gebakken appeltjes hebt.
Chiazaadjes
Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan wordt het geheel een beetje geleiachtig. Als dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.
En ik heb nog meer heerlijke chiapudding recepten voor jullie, namelijk deze:
Chocolade chiapudding met blauwe bessen
Chiapudding met kiwi
Chiapudding met geroosterde aardbeien
Koffie chiapudding met Skyr
Spirulina chiapudding met bramen
Havermout chiapudding met verse vijgen
Chiapudding met banaan en kokos
Koffie chiapudding met pindakaas
Chiapudding met blauwe bessen
Tips:
- In plaats van yoghurt kan je ook kwark, vanillekwark, kokosmelk, plantaardige melk, een andere plantaardige yoghurt of een combinatie hiervan gebruiken.
- Ik heb ook nog een schep proteïnepoeder vanille door de yoghurt gemengd voor extra eiwitten. Dit maakt de yoghurt wat zoeter en geeft het een extra lekkere vanillesmaak.
- Als je de gebakken appeltjes niet zoet genoeg vindt, kan je altijd nog wat honing toevoegen.
- Deze chiapudding blijft afgedekt wel een paar dagen goed in de koelkast.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Appeltaart chiapudding:
Ingrediënten
- 35 gr chiazaad
- 400 gr Griekse yoghurt
- 2 appels
- 1 el kokosolie
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el kaneelpoeder
- 25 gr rozijnen
- 25 gr pecannoten
- evt honing
Instructies
- Meng de chiazaadjes door de yoghurt en laat dit opstijven in de koelkast.
- Appels: Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze in een bakpan in de kokosolie tot ze gekarameliseerd zijn.
- Voeg de vanillesuiker, kaneelpoeder, rozijnen en een glas water toe en bak dit in een paar minuten goudbruin en tot de appels zacht zijn. Laat afkoelen.
- Hak de pecannoten fijn en meng dit door de gebakken appelblokjes.
- Verdeel de helft van die chiapudding over twee glazen. Lepel daar de helft van de appelblokjes op. Daar gaat de rest van de chiapudding en daarna de appelblokjes weer op.
- Dek de glazen af en laat een nacht in de koelkast staan.
- De volgende morgen strooi je nog wat kaneelpoeder over de glazen en smullen maar van je gezonde ontbijtje.