Ga terug
–+ personen
Appeltaart chiapudding. Begin jouw dag goed en maak dit heerlijke ontbijtje voor jezelf of voor jouw gezin. Lekker met een appeltje erin.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 35 gr chiazaad
  • 400 gr Griekse yoghurt
  • 2 appels
  • 1 el kokosolie
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 25 gr rozijnen
  • 25 gr pecannoten
  • evt honing

Instructies
 

  • Meng de chiazaadjes door de yoghurt en laat dit opstijven in de koelkast.
  • Appels: Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Bak ze in een bakpan in de kokosolie tot ze gekarameliseerd zijn.
  • Voeg de vanillesuiker, kaneelpoeder, rozijnen en een glas water toe en bak dit in een paar minuten goudbruin en tot de appels zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Hak de pecannoten fijn en meng dit door de gebakken appelblokjes.
  • Verdeel de helft van die chiapudding over twee glazen. Lepel daar de helft van de appelblokjes op. Daar gaat de rest van de chiapudding en daarna de appelblokjes weer op.
  • Dek de glazen af en laat een nacht in de koelkast staan.
  • De volgende morgen strooi je nog wat kaneelpoeder over de glazen en smullen maar van je gezonde ontbijtje.