Aardappelsalade met dille

Gemaakt met verse dille en een smaakvolle azijn, maakt deze aardappelsalade met dille een heldere, frisse zomerse aardappelsalade die veganistisch, glutenvrij en perfect is voor alle barbecue feestjes!
Elk jaar lijkt het alsof het steeds langer duurt voordat de zomer komt, maar als hij er dan is vliegt hij weer voorbij. Gelukkig hebben we snelle gemakkelijke bijgerechten zoals deze aardappelsalade voor die buitendinertjes en barbecues!
We houden van deze salade omdat het zuivelvrij en zonder mayonaise is! Het is een aardappelsalade die vegan en glutenvrij is en anders dan een klassieke aardappelsalade die je normaal ziet. Deze aardappelsalade is lekker pittig en smaakvol!

 

Ingrediënten:

 

Vers is de sleutel, net als de meeste van mijn recepten.

 

Aardappelen*: Krieltjes zijn denk ik de beste aardappelen voor de salade, omdat je iets kleins en vasts wilt. Dit soort aardappeltjes blijven tijdens het koken goed in vorm. Je kunt ook aardappelen kleine nieuwe aardappelen gebruiken. Ze moeten wel vastkokend zijn.
In mijn blog Aardappelsoorten lees je alles over de soorten aardappelen en waar je ze het beste voor gebruiken kunt.

Lente-uien: geven ook een uiensmaak aan de salade, alleen iets milder.

Verse dille: je zou gedroogde dille kunnen gebruiken voor dit recept, maar het is echt niet hetzelfde zonder verse.

Sjalotje: als je deze snippert kan het rauw door de dressing. Als je geen sjalotjes in huis hebt, kan je ook een kleine rode ui nemen.

Olijfolie en appelciderazijn: hiermee maak je een heerlijke dressing zonder dat je mayonaise hoeft te gebruiken. Gebruik een mosterd naar keuze voor extra pit.

 

Onze andere favoriete aardappelsalades zijn:

 

Aardappel raapstelensalade met mosterddressing
Salade met bietjes, truffelaardappelen en pruimen
Zoete aardappelsalade met rucola en avocado
Aardappel koolsalade met ei en spekjes
Spaanse salade met aardappel en boontjes
Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

 

 

Recept Aardappelsalade met dille:

Aardappelsalade met dille. Gemaakt met verse dille en een smaakvolle azijn, maakt deze salade perfect is voor alle barbecue feestjes!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr krieltjes*
  • zout
  • 4 lente-uien
  • 10 radijsjes
  • 3 el dille, vers gehakt
  • 1 sjalotje
  • 4 el olijfolie
  • 2 el appelciderazijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Voeg 1 theelepel zout toe aan een grote pan met water en voeg de aardappelen toe. Breng aan de kook en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet dan af en laat even uitstomen.
  • Snipper het sjalotje, snijd de lente-uien in dunne ringen en snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Hak de dilleblaadjes fijn.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en klop dit krachtig om ervoor te zorgen dat al het zout goed is opgenomen.
  • Voeg de lente-uien en radijsjes toe aan de hete aardappelen en meng goed. Top met gehakte dille. Roer goed om te combineren.
  • Voeg de dressing toe en meng dit door de salade. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout en peper.
  • Serveer de aardappelsalade lauwwarm.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating