Aardappelsalade met dille. Gemaakt met verse dille en een smaakvolle azijn, maakt deze salade perfect is voor alle barbecue feestjes!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades
Keuken Nederlands
- 750 gr krieltjes*
- zout
- 4 lente-uien
- 10 radijsjes
- 3 el dille, vers gehakt
- 1 sjalotje
- 4 el olijfolie
- 2 el appelciderazijn
- 1 el mosterd
- peper en zout
Voeg 1 theelepel zout toe aan een grote pan met water en voeg de aardappelen toe. Breng aan de kook en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet dan af en laat even uitstomen.
Snipper het sjalotje, snijd de lente-uien in dunne ringen en snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Hak de dilleblaadjes fijn.
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom en klop dit krachtig om ervoor te zorgen dat al het zout goed is opgenomen.
Voeg de lente-uien en radijsjes toe aan de hete aardappelen en meng goed. Top met gehakte dille. Roer goed om te combineren.
Voeg de dressing toe en meng dit door de salade. Proef en breng eventueel op smaak met meer zout en peper.
Serveer de aardappelsalade lauwwarm.