Het is inmiddels geen geheim voor jullie dat ik dol ben op kokos en chocolade en natuurlijk op koffie, vooral op mokka. Dus moest ik natuurlijk mijn eigen recept voor een mokka frappuccino maken, nu het warmer weer is. Ik ga zelden de deur uit om koffie te halen. Laten we zeggen dat ik een paar fantastische apparaten heb die koffie zet, melk opschuimt, etc.
Lekkere koffie’s
Als je net als ik geniet van lattes, cappuccino’s en die heerlijke mokka’s, dan past het kopen van zo’n speciale koffie misschien niet in je budget. Ik ben dus behoorlijk goed geworden in het maken van heerlijke creaties. Ze zien er niet altijd even mooi uit, maar ik kan je beloven dat ze verrukkelijk smaken en je cafeïnebehoefte zullen stillen. Deze mokka Frappuccino
bevredigt mijn koffie-, chocolade en kokosverslaving meer dan genoeg. En ik kan je vertellen dat hij perfect is om er eentje te drinken op een warme dag. Heerlijk bij het ontbijt of tussendoor.
Mokka
Mokka staat bekend om zijn chocoladeachtige smaak. De espresso heeft een bijna bittere smaak en de chocolade voegt er een zoetigheid aan toe, wat een fluweelzachte, luxueuze combinatie creëert.
Hoewel een mokka wereldwijd vaak anders wordt geïnterpreteerd, is het in principe een shot espresso gemengd met chocoladepoeder of -siroop, gevolgd door melk of room. Het is een variant op een latte, met als belangrijkste verschil dat er een chocoladesmaak aan wordt toegevoegd, die licht of donker kan zijn.
Ook zo dol op mokka? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:
Tips:
- Bedenk wel de avond van de voren dat je deze mokka frappuccino wilt maken! Je wilt de banaan in plakjes invriezen voor gebruik. En je wilt vast de koffie zetten.
- Proef na het blenden of het zoet genoeg is voor je. Als je de frappuccino niet zoet genoeg vindt, kan je er een zakje vanillesuiker of honing toevoegen en nog even mixen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Mokka Frappuccino:
Ingrediënten
- 1 blikje (400 ml) kokosmelk
- 2 rijpe bananen
- 100 ml koude koffie
- 1 el cacaopoeder
- 2 el karamel siroop
Instructies
- Pel de bananen, snijd ze in stukjes en doe ze in een plastic. Leg ze minimaal 4 uur of een nacht in de vriezer.
- Doe de kokosmelk in een blender.
- Doe de bananen, koffie en cacao ook in de blender en pureer tot een dikke smoothie.
- Schenk dit in 2 glazen en schenk er eventueel een beetje siroop over.