Simpele tips om smaakvolle maaltijden te bereiden

Simpele tips om smaakvolle maaltijden te bereiden

Iedereen wil graag lekker eten op tafel zetten, maar dat kan soms nog best lastig zijn om steeds weer nieuwe maaltijden te bedenken! Gelukkig zijn er makkelijke manieren om zo je dagelijkse maaltijden een niveau hoger te tillen. Met bijvoorbeeld een pasta recept en dit zonder dat je heel lang in de keuken hoeft te staan. Niet iedereen heeft koken namelijk als hobby en bovendien heb je misschien ook niet de tijd om uitgebreid te koken na werk of studie. Tegenwoordig heeft iedereen het druk en is multitasken geen speciaal begrip meer! In dit artikel worden een paar handige tips gegeven om lekkere en voedzame gerechten klaar te maken zodat je weer extra energie krijgt!

 

Gebruik verse ingrediënten

 

Allereerst is het allerbelangrijkste dat je zo min mogelijk of helemaal geen bewerkte producten gebruikt als dat lukt. Bewerkte voeding is namelijk ongezonder vanwege de verschillende e-nummers die in bewerkte voeding zitten. Probeer daarom zoveel mogelijk producten te kopen die je veel tegenkomt in een bepaald seizoen. Deze hebben dan vaak ook wat meer smaak en het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Als je bijvoorbeeld bezig bent met een pasta recept, merk je echt het verschil tussen een zelfgemaakte saus en een saus uit een potje wat vaak vol met e-nummers zit. Daarnaast zorgen verse kruiden zoals basilicum en tijm voor een extra lekkere smaak, net zoals in Italië! Als je een uitgebreide keuze wil hebben van verschillende soorten specerijen kan je naar een lokale markt gaan of naar bijvoorbeeld een Turkse supermarkt. Daar heb je net een wat uitgebreider assortiment in vergelijking met de standaard supermarkt.

 

Voeg kruiden en specerijen toe

 

Als volgende stap kan je natuurlijk de kruiden en specerijen niet vergeten om toe te voegen aan je maaltijd. Deze brengen je gerecht namelijk echt op smaak. Ze kunnen een heel eenvoudig gerecht veranderen in iets culinairs en zorgen voor een verrassend lekkere maaltijd. Je kunt denken aan het toevoegen van verse knoflook, een beetje olijfolie, peper, of verse knoflook. Ook kan je bepaalde kruidencombinaties proberen om jouw favoriete smaak te ontdekken. Zo kan je als je een Italiaans pastagerecht maakt oregano, basilicum of rozemarijn toevoegen, terwijl als je voor een meer exotische maaltijd gaat, je beter kiest voor kurkuma, komijn of koriander. Kortom, met deze tips zal je een heerlijke maaltijd op tafel zetten en ook nog eens binnen korte tijd!


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden