Groenten en fruit op de barbecue

Groenten en fruit op de barbecue

Heerlijk, het is lente en prachtig weer! Tijd om de barbecue weer aan te steken, het seizoen van vuurtje weer opstoken is aangebroken. Bij barbecue denk je waarschijnlijk aan vlees, veel vlees. Maar je kunt nog zoveel andere lekkere gerechten bereiden op de barbecue. Zo kan je heel veel soorten groenten en fruit op de barbecue grillen, ik geef jullie hier lekker veel voorbeelden van. Maak er een vegetarische BBQ van of serveer ze als bijgerechten.
Dus laten we hopen dat we nog heel veel mooie warme avonden mogen beleven en lekker buiten genieten van al het heerlijks.

 

Je kunt groenten zo op de barbecue leggen, maar je kunt ze ook aan spiesen rijgen. Maak een spiesjes met een mix van verschillende groenten.
Of pak groente in aluminiumfolie, zodat er een pakketje ontstaat. Hier kan je dan allerlei verschillende groenten in doen. Voeg wat olijfolie, verse kruiden en specerijen toe. De groenten worden deze manier gepoft en dat geeft ze een heerlijke intense smaak.

 

Groenten en fruit op de barbecue:

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Pak de zoete aardappelen in met aluminiumfolie en gooi ze op de barbecue. Maak van tevoren een heerlijke tahin-misoboter.
Na ongeveer 45 minuten zijn aardappels zacht vanbinnen. Snijd ze bijna doormidden en vul ze met een lepel van die heerlijke boter.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Vegetarische maïs ribbetjes. Voordat je deze vegetarische ribbetjes kunt roosteren of grillen, moeten de maïskolven eerst in vieren gesneden worden. En dat gaat niet makkelijk, wees gewaarschuwd! Je hebt hiervoor een scherp groot mes en heel veel spierkracht nodig. Mocht het snijden niet lukken, gebruik dan de hele maïskolven.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Aziatische gegrilde groene asperges. Groene asperges kan je heel goed grillen op de barbecue. Serveer er een lekker dressing van rode peper met de knoflook, sojasaus, limoensap, agavesiroop en sesamolie bij voor Aziatische smaken.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Halloumi spiesjes met krieltjes. Lekkere halloumi spiesjes met krieltjes en hele kleine paprika’s. Serveer daarbij een lekkere zelfgemaakte pesto, genieten maar.
Met deze spiesjes serveer je een complete maaltijd, en het zoute van de halloumi gaat heel goed bij het krieltje en de gegrilde paprika’s.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gegrilde hele snijbonen met knoflook. Dit is eens een hele andere manier om snijbonen te bereiden. Deze gegrilde hele snijbonen met knoflook en verse kruiden kan je bereiden op de barbecue. Heerlijk gerecht voor deze zomer, dus laat die bonen heel en gooi ze op de grill!

 

Groenten en fruit op de barbecue

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus. Voor deze paddenstoelspiesjes heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich uitstekend hiervoor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je een vleeseters ook plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger.

 

Groenten en fruit op de barbecue

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook. Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes, die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en daarbij krijgen ze ook nog een heerlijke rooksmaak mee.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Geroosterde spitskool met walnotenpesto. Je kunt spitskool heel goed roosteren op de BBQ. Verwijder hiervoor de buitenste lelijke bladeren en snijd de kool dan met een groot mes in de lengte doormidden en daarna deze helften ook weer doormidden. Laat de harde kern erin zitten, die zorgen ervoor dat de kwarten intact blijven tijdens het roosteren.
Serveer er een lekkere zelfgemaakt walnotenpesto bij.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Aubergines met miso. Aubergines op deze manier gegrild, zijn een heerlijke vleesvervanger. Als je de geroosterde aubergines voorziet van een miso marinade en dan nog even grilt, dan weet je niet wat je proeft. Zo’n smaakbom is het dan.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gegrilde courgette met dukkah. Het is weer eens een hele andere manier om courgettes te bereiden. Courgette heeft van zichzelf weinig smaak, maar als je het grilt krijgt het een heerlijke smaak. Snijd de courgettes in de lengte doormidden. Grill ze tot ze gaar zijn en serveer ze met een lekkere dressing en dukkah.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gepofte bietjes. Je kunt bietjes ook heel goed op de BBQ poffen. Hierdoor krijgen ze zoveel meer smaak. Het is weinig moeite; je was ze schoon, pakt ze in aluminiumfolie en de BBQ doet het werk. Als ze gaar zijn, veeg je de schil er heel erg makkelijk van af. Deze bietjes kan je dan weer in een lekkere salade verwerken of giet er alleen een beetje balsamico over.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella. Natuurlijk zijn snackpaprika’s als rauwkost met een heerlijke dip ook lekker, maar gegrild op de BBQ zijn ze heerlijk. In plaats van mozzarella kan je ook een andere kaas gebruiken die goed smelt. Zoals bijvoorbeeld brie, cheddar of een roodschimmel.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Pimientos de Padrón op de barbecue. Deze pepers staan ook bekend als Spaanse roulette, omdat 1 op de 10 van deze pepers heel erg heet kan zijn. Het is een milde paprika-achtige peper, met als uitzondering die ene pittige dan. Leg de pepertjes op een rooster en grill ze tot ze rondom een beetje geblakerd zijn. Serveer ze met een beetje olijfolie en grof zeezout erover.

 

Fruit op de barbecue

 

Je kunt fruit ook heel goed grillen op een barbecue. Bananen, mango, perziken, nectarines, vijgen of watermeloen gaat heel goed zo op het rooster. Maar je kunt ook aluminiumpakketjes of spiesjes met groenteblokjes bereiden op de barbecue.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gegrilde Amaretto ananas. Je kunt ananas natuurlijk ook grillen op de BBQ. Laat de ananas eerst een nachtje marineren in de Amaretto, bruine rum of whisky.
Verwijder de schil van de ananas en snijd deze in de lengte in parten of in dikke plakken.
Rooster de ananas af en toe draaiend tot ze mooi goudbruin en zacht zijn.

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gegrilde watermeloen. Als je de watermeloen grilt, krijgt het een hele andere structuur en smaak. Ik heb er feta en zwarte olijven bij gedaan voor het zoute bij de zoete watermeloen. En pistachenootjes voor een beetje crunch. En verse munt, dit maakt de salade lekker fris

 

Groenten en fruit op de barbecue

Gegrilde halloumi en nectarine salade. Deze salade is een lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Je kunt de kaas bruin grillen zonder dat het smelt. Grill beide kanten van de nectarines en de kaas goudbruin en haal ze dan van de grill. Eet ze zo of maak er een salade van.

 

Barbecue

 

In mijn blog We gaan weer barbecueën, geef ik je nog veel meer lekkere tips voor de barbecue. Met daarbij ook heerlijke recepten van vlees, vis, sausjes en kruidenboters. Of wat dacht je van lekkere salades?
Welke drankjes drinken we erbij? Zo is bier en wijn is altijd goed erbij, maar een zelfgemaakt mocktail of gekoeld water met een smaakje is ook helemaal hot.
Dus snel even lezen die blog, voor wat meer tips en tricks.


1 reactie
Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden