Ik heb een heerlijk vegetarisch recept voor jullie van de Engelse Mary Berry. Je kunt deze Wraps met pompoen en bonenmix zowel warm als koud serveren. Makkelijk en snel te maken en ze doen het ook goed als vegetarische lunch op je werk.
Vegetarische gerechten
Wij zijn gek op vlees, maar eten het steeds minder. We zijn dus de zogenaamde flexitariërs, die meerdere dagen per week het vlees laten staan. Nu ben ik niet zo gek op die zogenaamde vleesvervangers, maak liever een gerecht met veel groenten waar ook eiwitten in zitten zoals de peulvruchten.
En als we dan vlees of vis eten, moet het verantwoord vlees of vis zijn. Melkproducten en vooral kaas, daar kan ik niet zonder, dus geen vegan dieet voor mij.
Maar minder vlees is toch wel beter voor het milieu, al zou iedereen maar een of twee dagen per week geen vlees eten, dat zou al heel veel schelen.
Omdat na mijn gastric sleeve operatie eiwitten belangrijk zijn voor mij, is het de kunst om toch eiwitten uit andere producten naar binnen te krijgen. In mijn blog: Vegetarische eiwitbronnen, kan je lezen in welk niet dierlijk voedsel de meeste eiwitten zitten.
En op de site kan je heel veel lekkere vegetarische gerechten vinden. Zoek ze maar eens op onder Categorie Vegetarisch.
Pompoen
Ik groot liefhebber van pompoen en daarvan vind je ook heel veel recepten op de site. Zodra pompoenen in het seizoen zijn, koop ik ze en ga ermee aan de slag. Je kunt ze tegenwoordig voorgesneden in blokjes kopen in de supermarkt, maar een hele pompoen is veel voordeliger. Als je problemen hebt met het schillen en snijden van een pompoen, lees dan mijn blog: Hoe snijd je een pompoen in stukken of blokjes.
Als de pompoenen niet in het seizoen zijn, kan je deze vervangen door een andere groente zoals bijvoorbeeld zoete aardappel. Lijkt me ook erg lekker.
Tip*:
Ik heb een blik zwarte bonen, kikkererwten en linzen gebruikt.
Recept Wraps met pompoen en bonenmix:
Ingrediënten
- 400 gr pompoen
- 2 el olijfolie
- 1 el komijnpoeder
- 400 gr bonenmix*
- 200 gr Griekse yoghurt
- 4 lenteuien
- 1 teentje knoflook
- 1 el harissa
- 1 el citroensap
- 4 takken koriander
- 4 flour tortilla’s
- 100 gr baby spinazie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
- Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal, giet de olie erover en bestrooi met de komijnpoeder, peper en zout.
- Rooster de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten in de hete oven tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Giet de bonen af en laat uitlekken en meng ze dan door de pompoenblokjes in de oven. Als je het koud gaat eten hoef je dit niet te doen en laat je de pompoen afkoelen.
- Snijd de lenteuien in dunne ringen en hak de knoflook en koriander fijn. Meng in een kom de yoghurt met lenteui, knoflook, koriander, harissa, citroensap, peper en zout.
- Eet je de wraps warm dan kan je de spinazie even roerbakken in een pan met een beetje olie. Zo niet, dan laat je de blaadjes rauw.
- Verwarm de wraps in een pan of oven. Lepel de saus erop, verdeel de spinazie erover en top dan af met de pompoen en bonenmix. Rol ze dan op en snijd ze doormidden.