Ga terug
+ personen
Wraps met pompoen en bonenmix. Een heerlijke vegetarische wrap, lekker als avondmaaltijd maar ook zeker als lunch. Eet het warm of koud.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr pompoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el komijnpoeder
  • 400 gr bonenmix*
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 4 lenteuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el harissa
  • 1 el citroensap
  • 4 takken koriander
  • 4 flour tortilla’s
  • 100 gr baby spinazie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes.
  • Verdeel de pompoenblokjes over een ovenschaal, giet de olie erover en bestrooi met de komijnpoeder, peper en zout.
  • Rooster de pompoenblokjes ongeveer 15 minuten in de hete oven tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Giet de bonen af en laat uitlekken en meng ze dan door de pompoenblokjes in de oven. Als je het koud gaat eten hoef je dit niet te doen en laat je de pompoen afkoelen.
  • Snijd de lenteuien in dunne ringen en hak de knoflook en koriander fijn. Meng in een kom de yoghurt met lenteui, knoflook, koriander, harissa, citroensap, peper en zout.
  • Eet je de wraps warm dan kan je de spinazie even roerbakken in een pan met een beetje olie. Zo niet, dan laat je de blaadjes rauw.
  • Verwarm de wraps in een pan of oven. Lepel de saus erop, verdeel de spinazie erover en top dan af met de pompoen en bonenmix. Rol ze dan op en snijd ze doormidden.