Stevige smaken in deze wrap met pittige bloemkoolroosjes en blauwe kaascrème.
Je roostert bloemkoolroosjes beetgaar in de oven en wentelt ze daarna door een pikante saus, op deze manier zal een carnivoor zijn vlees niet missen.
Tip: Rooster de bloemkoolroosjes eventueel de avond ervoor, zodat je op de avond zelf snel klaar bent met de wraps.
Kan je geen Sriracha saus vinden, gebruik dan sambal daarvoor in de plaats. En als je niet van pittig houdt, kan je de hete Sriracha saus achterwege laten.
Ik heb roquefort kaas gebruikt, maar je kunt elk soort blauwe (kruimelige) kaas gebruiken voor de blauwe kaascrème. Je kunt de kaas ook mengen door Griekse yoghurt in plaats van de zure room (sour cream).
Hubbie houdt zogenaamd niet van blauwe kaas, maar hij zat te smikkelen kan ik je vertellen.
Tip:
Bloemkool is een veelzijdige groente. Probeer eens iets anders dan hem alleen maar te koken. Ik heb nog een bijzonder bloemkoolgerecht voor je. Wat dacht je van deze Nasi gemaakt van bloemkoolrijst.
Recept Wrap met pittige Bloemkoolroosjes en blauwe Kaascrème:
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 el olijfolie
- 1 klont roomboter
- 75 ml barbecuesaus
- 1 tl sriracha
Blauwe kaascrème
- 50 gr blauwe kaas
- 125 ml zure room
Erbij
- 4 grote flour tortilla's
- 1 zakje rucola
- 2 lenteuitjes, in dunne ringen
- 2 bleekselderijstengels, in dunne halvemaantjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed de ovenplaat met aluminiumfolie.
- Snijd of breek de bloemkool in hele kleine roosjes en leg ze op de bakplaat. Giet er wat olijfolie over en rooster de bloemkoolroosjes in ongeveer 25 minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven.
- Verwarm de roomboter samen met de barbecuesaus en sriracha in een bakpan. Doe de bloemkoolroosjes erbij en meng ze goed door de saus.
- Maak de blauwe kaascrème door de blauwe kaas te verkruimelen en te mengen met de zure room.
- Verwarm de tortilla's even in de oven die nog warm is van de bloemkool. Smeer een lepel van de blauwe kaascrème erop. Verdeel de rucola, lente-ui en bleekselderij over de wraps.
- Lepel dan de bloemkoolroosjes erop en rol de wraps op.
- Serveer direct.