Zalm, Krieltjes, Aspergetips en Tomaatjes uit de Oven

Deze zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je kookt alleen de krieltjes van te voren gaar, legt alles op een ovenplaat en schuift dit in de oven. Als je asperges gebruikt in plaats van aspergetips, kook deze dan wel even gaar van te voren. Als je geen verse oregano hebt of kunt vinden, gebruik dan 1 eetlepel gedroogde oregano.

Tray bake

Dit soort gerechten heet tray bake op z’n Engels en dat is het ook. Je legt alle ingrediënten op een ovenplaat (tray) en bakt of roostert het in de oven. Lekker makkelijk voor een doordeweekse dag. Zet alles in de oven, ga nog even wat doen in huis en na een klein half uurtje is het eten klaar. Je kunt dit natuurlijk ook voor vier personen bereiden, dan verdubbel je de ingrediëntenlijst.

En nog zo’n lekker en makkelijk te bereiden gerecht is deze Traybake van kipkarbonades. Of mijn andere recept van zalm in de oven.
Dit zijn lekkere pittige piri piri kipkarbonades met rode peper, ui, knoflook, paprika, paddenstoelen, tomaatjes en olijven. Heerlijk gekruid met verse kruiden. Ook dit schuif je in de oven en die doet het werk voor je? Dat wil je toch graag?

En als je wilt weten welke saus er het beste bij past, bekijk dan mijn artikel over welke saus bij zalm uit de oven!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven:

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven. Een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Je schuift alles in de oven en klaar is kees.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr krieltjes
  • 300 gr aspergetips
  • 200 gr tomaatjes
  • 2 zalmfilets
  • olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 4 takken verse oregano
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de krieltjes gaar in een pan met water en zout. Ze zijn gaar als je er in prikt met een mes en de aardappel terugvalt in het water. Giet ze af.
  • Spoel de aspergetips en tomaatjes schoon. Snijd de krieltjes doormidden.
  • Verdeel de groenten over de ovenplaat (voorzien van aluminiumfolie) en leg hierop de zalmfilets. Giet er wat olijfolie over. Rasp de citroen erover en pers het sap er boven uit.
  • Verdeel de oreganoblaadjes over de plaat en bestrooi alles met peper en zout.
  • Schuif de plaat in de oven en laat ongeveer 12-15 minuten roosteren in de oven tot de zalm gaar is.
  • Haal de plaat uit de oven en verdeel de groenten en zalm over de borden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating