Ga terug
+ servings
Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven. Een heerlijk en makkelijk te bereiden gerecht. Je schuift alles in de oven en klaar is kees.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr krieltjes
  • 300 gr aspergetips
  • 200 gr tomaatjes
  • 2 zalmfilets
  • olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 4 takken verse oregano
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Kook de krieltjes gaar in een pan met water en zout. Ze zijn gaar als je er in prikt met een mes en de aardappel terugvalt in het water. Giet ze af.
  • Spoel de aspergetips en tomaatjes schoon. Snijd de krieltjes doormidden.
  • Verdeel de groenten over de ovenplaat (voorzien van aluminiumfolie) en leg hierop de zalmfilets. Giet er wat olijfolie over. Rasp de citroen erover en pers het sap er boven uit.
  • Verdeel de oreganoblaadjes over de plaat en bestrooi alles met peper en zout.
  • Schuif de plaat in de oven en laat ongeveer 12-15 minuten roosteren in de oven tot de zalm gaar is.
  • Haal de plaat uit de oven en verdeel de groenten en zalm over de borden.