Deze kip drumsticks in een mosterd honingsaus is een makkelijk 1-pansgerecht. Je hoeft van mij geen biologische kip te kopen, maar laat de plofkippen alsjeblieft liggen. Ik heb mijn kip bij Polderkip vandaag, dit zijn vrije uitloopkippen die een beter leven hebben gehad en dat proef je ook. Lekker mals vlees!
Ik heb een milde gerookte paprikapoeder gebruikt voor dit recept. Gerookte paprikapoeder vind je in de grotere supermarkten. Mocht je het niet vinden, gebruik dan gewone paprikapoeder. Maar gerookte paprikapoeder geeft wel een lekkere smaak aan het gerecht.
Dit gerecht is lekker met gestoomde of roergebakken broccoli of deze Roergebakken Cavelo Nero.
Kip drumsticks in een mosterd honingsaus. Honing en mosterd zijn een hele goede combinatie met elkaar en smaken heerlijke bij deze drumsticks.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 125 gr magere spekreepjes
- olijfolie
- 8 kip drumsticks
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- peper en zout
- 400 ml kippenbouillon
- 4 takjes tijm
- 3 el grove mosterd
- 1 el honing
Instructies
- Bak in een grote koekenpan in een scheutje olijfolie de spekreepjes krokant.
- Haal ze dan uit de pan en laat ze uitlekken en keukenpapier.
- Bestrooi de drumsticks met een klein beetje peper en zout en de gerookte paprikapoeder.
- Bak in dezelfde pan in het overgebleven vet de drumsticks rondom goudbruin.
- Doe de bouillon in de pan, samen met de spekjes, tijm, mosterd en honing. Meng alles goed door elkaar.
- Laat de pan met deksel op middelhoog vuur in ongeveer 30-40 minuten pruttelen tot de drumsticks gaar zijn en de saus is ingedikt.