Het belooft nog steeds mooi weer te worden, daarom een heerlijke sangria met een tropische twist voor op je terras op een warme middag of avond. Het is een witte tropische sangria, weer eens iets anders dan de klassieke rode sangria.
Ik vries het fruit een avond van te voren in, zodat dit gebruikt kan worden als “ijsblokjes”. Zodoende wordt de wijn niet waterig van de gesmolten ijsblokjes, maar houdt het lekker zijn smaak door het bevroren fruit.
Nog meer Spaanse drankjes
En nog zo’n heerlijk zomers Spaans drankje is deze Agua de Valencia. Ook het proberen waard.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Witte tropische sangria. Tropische warmte in Nederland vraagt om lekkere ijskoude drankjes. Zals bijvoorbeeld deze Witte tropische sangria. Een witte variant op de rode Spaanse klassieker.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Barbecue, Dranken/Smoothies
Keuken Spaans
Porties 4 personen
Ingrediënten
- ½ ananas
- 16 lychees (vers of uit blik)
- 2 limoenen
- 750 ml droge fruitige witte wijn
- 100 ml witte rum (limon)
- 750 ml 7-up of sprite (evt. light)
Instructies
- Een avond van te voren: Snijd de onder- en bovenkant en de schil van de ananas. Snijd de ananas in de lengte in kwarten en verwijder de harde kern en snijd dan het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Verwijder de schil van de verse lychees en verwijder de pit.
- Snijd de limoenen in kwarten.
- Doe al het fruit in bakjes in de vriezer. Het bevroren fruit fungeert namelijk als ijsblokjes.
- Op de dag zelf: Schenk de witte wijn, rum en frisdrank in een grote karaf en doe het bevroren fruit erbij.
- Genieten maar van het mooie weer!