Wij zijn gek op witte chocolade en daarom heb ik deze witte pindarotsjes gemaakt. Natuurlijk kan je ook pure of melkchocolade gebruiken voor dit recept. Ik heb gezouten pinda’s gebruikt, dat haalt het hele zoete van de witte chocolade eraf en maakt de pindarotsjes wat interessanter van smaak vind ik.
Pindarotsjes
Deze kleine chocoladehapjes zijn snel en makkelijk te maken. Je kunt ook rozijnen, je favoriete noten, cranberries, wat je maar wilt toevoegen! Jij kiest!
Ik heb dit recept gemaakt met pinda’s en witte chocolade, maar hieronder heb ik wat optionele extra’s voor je toegevoegd, zodat je deze precies naar je smaak kunt maken!
Maken
Het maken van deze traktatie is super simpel, dus zelfs de kinderen kunnen helpen. Ze zullen het heerlijk vinden om te helpen.
Het recept is zo eenvoudig en het duurt slechts enkele minuten om deze klaar te hebben.
Ze kunnen in een luchtdichte verpakking worden bewaard als je ze van tevoren wilt maken voor bijvoorbeeld een feestje, of je kunt een variatie maken en een paar kleine geschenkzakjes maken voor Kerstmis.
Waarschuwing vooraf, misschien moet je een deel verbergen … speciaal voor jou!
Deze pindarotsjes met slechts twee ingrediënten is een van de gemakkelijkste zoete versnaperingen die je kunt maken! Alles wat je nodig hebt zijn wat pinda’s en witte chocolade.
Het is een gemakkelijke no-bake, heerlijke traktatie die de lichte zoutheid van knapperige pinda’s combineert met de zoetheid van romige witte chocolade.
Tips:
Je kunt deze pindarotsjes nog aanpassen aan een gelegenheid:
- Voeg gekleurde hagelslag toe voor een verjaardagsfeestje
- Roze en rood voor Valentijnsdag.
- Gebruik groen en rood voor Kerstmis, of gouden en zilveren sprinkles.
- Je kunt zelfs wat kleurstof aan de gesmolten chocolade toevoegen als je dat wilt.
- Ruil de pinda’s voor een andere noot of gemengde noten. Cashewnoten, pecannoten, macadamianoten, amandelen of walnoten zouden geweldig zijn.
- Voeg een beetje extra smaak en textuur toe door kokosvlokken te mengen.
- Gebruik puur, melkchocolade of zelfs ruby chocolade of gold chocolade in plaats van de witte.
- Om deze lekkere lekkernijen cadeau te doen, wikkel je er een paar in cellofaan en knoop je ze vast met een feestelijk lint.
Ook zo gek op witte chocolade? Probeer deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries eens.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept witte pindarotsjes:
Ingrediënten
- 200 gr witte chocolade
- 150 gr gezouten pinda's
Instructies
- Hak de witte chocoladereep fijn en doe de helft hiervan in een glazen schaal. Zet deze op een pannetje met water wat net tegen de kook aan is. De kom mag het water niet raken.
- Laat op deze manier de chocolade smelten, pas als het gesmolten is kan je even roeren. Haal de schaal van het pannetje af. Doe de andere helft van de gehakte witte chocolade erbij en roer dit erdoor heen.
- Voeg dan de pinda's toe en meng deze door de gesmolten chocolade. Laat even iets opstijven. Leg een vel bakpapier op een snijplank en maak met een dessertlepel hoopjes van het mengsel op het bakpapier.
- Zet koud weg in de koelkast. Na een uur zijn de rotsjes hard geworden en kan je ze voorzichtig van het bakpapier afhalen en een dun mes.