Ga terug
–+ servings
Witte pindarotsjes. Wij zijn gek op witte chocolade en daarom heb ik deze witte pindarotsjes gemaakt. Natuurlijk kan je ook pure of melkchocolade gebruiken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr witte chocolade
  • 150 gr gezouten pinda's

Instructies
 

  • Hak de witte chocoladereep fijn en doe de helft hiervan in een glazen schaal. Zet deze op een pannetje met water wat net tegen de kook aan is. De kom mag het water niet raken.
  • Laat op deze manier de chocolade smelten, pas als het gesmolten is kan je even roeren. Haal de schaal van het pannetje af. Doe de andere helft van de gehakte witte chocolade erbij en roer dit erdoor heen.
  • Voeg dan de pinda's toe en meng deze door de gesmolten chocolade. Laat even iets opstijven. Leg een vel bakpapier op een snijplank en maak met een dessertlepel hoopjes van het mengsel op het bakpapier.
  • Zet koud weg in de koelkast. Na een uur zijn de rotsjes hard geworden en kan je ze voorzichtig van het bakpapier afhalen en een dun mes.