Witte Chocolade Pistache Truffels

Deze witte chocolade pistache truffels zijn gemaakt met slechts vijf ingrediënten voor de perfecte hapklare pistachenoottraktatie. Ze zijn nu gepromoot als mijn favoriete truffels aller tijden. Nootachtig, zoet maar niet té zoet, elke hap is bevredigender dan de vorige.

Gecoat met witte chocolade, maar ook zonder de coating zijn deze truffels ongelooflijk lekker. Je zou de truffels ook eenvoudig in een laag gemalen pistache kunnen rollen om een ​​snelle coating te maken. Dit voegt textuur en nog meer pistache toe!

Ingrediënten

  • Witte chocolade – een goede kwaliteit witte chocolade, fijngehakt. Je kunt ook witte chocoladechips gebruiken, maar ik vind dat gehakte, vaste witte chocolade soepeler smelt.
  • Pistachenoten – voor de coating van deze truffels heb je fijngemalen ongezouten pistachenoten nodig. Deze kun je een paar minuten in een keukenmachine malen om een ​​fijn kruim te krijgen. Als je geen keukenmachine of pistachenoten bij de hand hebt, kun je deze truffels ook coaten met wat gezeefde poedersuiker – het geeft niet dezelfde textuur aan de buitenkant, maar het maakt de truffels wel makkelijker om te hanteren en te serveren.
  • Dadels, gemengd met de noten, vormen die zachte medjoul dadels een zoete vulling. Als je andere dadels gebruikt, kunnen die vaak hard of droog zijn. Doe ze dan in een kom en bedek ze met kokend water om ze te zachter te maken. Laat ze 10 minuten staan, giet ze af en dep ze droog.
  • Pistachenoten, gebruik mooie groene pistachenoten, vooral voor de topping.
  • Walnoten zorgen voor structuur, body en een extra laagje subtiele nootachtige. Je kunt ook pecannoten of amandelen gebruiken.
  • Vanille geeft een heerlijke smaak aan de truffels. Ik heb vanillepoeder (niet vanillesuiker!) gebruikt.

Meer heerlijke truffels:

  1. Ruby chocolade truffels
  2. Chocolade tahin truffels met kokos
  3. Cashewnoten abrikozen chocoladetruffels

Witte Chocolade Pistache Truffels

Tips:

  • Witte chocolade. Je kunt ook pure of melkchocolade gebruiken, als je dat liever hebt. Als je pure veganistische chocolade gebruikt, dan kan je dit recept veganizen. EN ze zijn geschikt voor bijna elk dieet: ze zijn volledig glutenvrij, zuivelvrij, veganistisch of Paleo. Zonder chocolade zijn het heerlijke bliss balls.
  • Zodra de noten geroosterd zijn, haal je ze meteen uit de pan en leg je ze in een kom of bord. Zo voorkom je dat ze verder roosteren en verbranden.
  • Dit recept is goed voor slechts 15 truffels, wat mij betreft een vrij kleine hoeveelheid. Het kan echter gemakkelijk worden verdubbeld, verdrievoudigd om er meer te maken.
  • Bewaar restjes in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende twee weken of op kamertemperatuur gedurende een week.
  • Of doe truffels in een luchtdichte diepvriesbestendige bewaarcontainer in de vriezer voor maximaal 3 maanden. Zet ze een paar minuten op kamertemperatuur voordat u ze serveert.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Witte Chocolade Pistache Truffels:

Witte Chocolade Pistache Truffels zijn gemaakt met slechts vijf ingrediënten voor de perfecte hapklare pistachenoottraktatie.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 15

Equipment

  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 120 gr pistachenoten
  • 105 gr walnoten
  • 100 gr Medjoul dadels ontpit
  • ½ tl vanille-extract
  • 175 gr witte chocolade
  • 15 gr pistachenoten fijngehakt

Instructies
 

  • Rooster de pistache- en walnoten ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan tot ze geurig ruiken. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
  • Haal de pan van het vuur en leg de noten op een bord om af te koelen.
  • Doe de dan de noten in een keukenmachine en hak ze fijn. Haal ze eruit en zet ze apart.
  • Doe de ontpitte dadels in de keukenmachine. Pulseer in lange pulsen tot de dadels een plakkerige pasta vormen en er alleen nog maar kleine stukjes overblijven.
  • Voeg de vanille-extract en de fijngemalen noten toe. Pulseer een paar keer om te mengen. Meng tot je een los, kneedbaar deeg’ hebt dat je tot ballen kunt drukken.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een lepel een deel van het deeg en rol het vervolgens met je handen tot een bal, waarbij je licht aandrukt zodat de bal bij elkaar blijft.
  • Leg de bal op de bakplaat. Herhaal dit met het resterende deeg. Je hebt in totaal ongeveer 15 truffels van 20 gram, afhankelijk van hoe groot je ze rolt.
  • Leg ze in de vriezer en laat ze 10 tot 15 minuten opstijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating