Witte Chocolade Pistache Dadelrepen

Geniet van de luxueuze combinatie van karamelachtige dadels, licht hartige pistachenoten en boterachtige witte chocolade in deze dadelrepen. Deze witte chocolade pistache dadelrepen zijn makkelijk te maken en zit boordevol vezels en gezonde vetten. Het stilt je snackbehoefte en zorgt ervoor dat je lang verzadigd blijft.

De karamelsmaak van de dadels, de licht hartige pistachenoten en de boterachtige witte chocolade maken deze dadelschors tot de meest luxueuze snack.

Ik ben dol op snacks op basis van dadels vanwege hun van nature zoete, taaie textuur en langdurige vulling. Of het nu deze luxe dadelrepen zijn of mijn favoriete Gevulde dadels op verschillende manieren, ik geef de voorkeur aan snacks die eenvoudig te bereiden zijn en ongeveer twee weken vers blijven in de koelkast.

Zowel dadels als pistachenoten zijn rijk aan voedingsstoffen en geven een snelle energie boost zonder dat je er een grote portie van nodig hebt. Het is het soort snack waar je snel naar grijpt.

Witte chocolade

Tja, kan er niets aan doen maar ik ben dol op witte chocolade. Deze is een stuk zoeter dan de pure chocolade, maar toch vind ik deze repen niet te zoet. Wellicht kan je wat zoutvlokken over de chocolade strooien om het hele zoete eraf te halen. Elke gewone witte chocolade is geschikt. Je kunt ook veganistische witte chocolade nemen.

Maar je kunt deze repen natuurlijk ook met melk- of pure chocolade maken, wat jij maar lekker vindt.

Medjoul dadels

Medjoul dadels zijn de grootste dadels en hebben meer en zachter vruchtvlees dan andere dadels. Voor de beste textuur en smaak kies je voor dadels met pit, omdat deze over het algemeen verser en sappiger zijn dan dadels zonder pit. Verwijder de pitten voordat je ze in dit recept gebruikt.

Pistachepasta

Koop pistachepasta met 100% pistachenoten, zonder toegevoegde suiker of oliën. Of maak zelf een pistachepasta door warme geroosterde pistachenoten in een foodprocessor zo fijn mogelijk te malen. Tijdens het malen van de pistachenoten komt er olie vrij waardoor de pasta smeuïg wordt. Dit duurt wel even. Hoe langer je maalt, hoe vloeibaarder de pistachepasta wordt.

Witte Chocolade Pistache Dadelrepen

Tips:

  • Witte chocolade smelt snel, dus houd het in de gaten om aanbranden te voorkomen. Zodra de chocolade glad en klontvrij is, haal je hem van het vuur.
  • Leg de dadels zo neer dat ze elkaar raken en er zo min mogelijk ruimte tussen zit.
  • Door de dadels en de pistacheboter te koelen terwijl je de witte chocolade smelt, blijven de lagen pistacheboter en chocolade gescheiden.
  • Bewaar de repen in de koelkast, zodat deze stevig blijven. Witte chocolade wordt namelijk snel zacht.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

 

Recept Witte Chocolade Pistache Dadelrepen:

Geniet van de luxueuze combinatie van karamelachtige dadels, licht hartige pistachenoten en boterachtige witte chocolade in deze dadelrepen. 
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 12

Ingrediënten
  

  • 20 medjoul dadels
  • 100 gr pistachepasta
  • 200 gr witte chocolade
  • 25 gr pistachenoten

Instructies
 

  • Verwijder de pitten uit de dadel.
  • Druk de ontpitte dadels plat op een vel bakpapier op een snijplank. Leg de dadels zo neer dat ze een vierkant vormen met 5 dadels verticaal en 4 horizontaal. De dadels moeten elkaar raken en er moet zo min mogelijk ruimte tussen zitten.
  • Leg er nog een vel bakpapier op en rol de dadels voorzichtig met een deegroller plat tot een gelijkmatige laag.
  • Verwarm de pistachepasta eventueel en smeer dit gelijkmatig uit op de platgedrukte dadels.
  • Zet dit in de koelkast terwijl je de chocolade smelt.
  • Breng een kleine pan water aan de kook. Hak de witte chocolade in stukjes en doe de helft in een hittebestendige kom of een kleine pan die boven het stomende water kan staan zonder het aan te raken, dit wordt de au bain-mariemethode genoemd.
  • Zet het vuur uit en blijf roeren tot de chocolade volledig gesmolten is. Haal de pan van het vuur zodra de chocolade glad en klontvrij is en doe de rest van de chocolade erbij. Roer net zolang tot alles gesmolten is.
  • Giet de gesmolten witte chocolade over de laag pistacheboter en smeer het voorzichtig uit tot een gelijkmatige laag.
  • Hak de pistachenootjes grof en bestrooi de chocolade hiermee.
  • Leg de dadelschors 20 minuten in de koelkast, zodat de chocolade en pistacheboter kunnen uitharden.
  • Zodra het stevig is, snijd je hem met een groot mes in 12 repen.
  • Eet het meteen op en bewaar restjes maximaal twee weken in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating