Ik kreeg een fles Amarula – Raspberry Chocolate African Baobab. Heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er ook iets mee maken. Het zijn deze te lekkere Witte chocolade Amarula truffels geworden. Wel een beetje zoet, maar zondig lekker! En deze chocolade bommetjes met likeur zijn super decadent maar super makkelijk te maken.
Amarula
Amarula is een cream likeur uit Zuid-Afrika. Behalve de bekende Amarula gemaakt van room, suiker en de marula vrucht, is er nu ook een lichtroze cream likeur gemaakt met een tropische mix van romige chocolade, framboos en de marula en baobab vrucht.
Een friszoete likeur met een hint van frambozen. Heerlijk om te drinken met ijsblokjes, maar ook lekker door de koffie, in cocktails en/of om te gebruiken in desserts of truffels zoals deze witte chocolade Amarula truffels. De smaak van de likeur proef je heel goed in deze onweerstaanbare lekkernij.
Truffels
Chocolade truffels maken is helemaal niet moeilijk. Als je het recept stap voor stap volgt, dan kan het niet misgaan. De basis voor truffels is een ganache. Dit is een mengsel van chocolade met slagroom.
Door meer of minder room te gebruiken, bepaal je hoe zacht de truffels worden.
Bij pure chocolade gebruik je iets meer room en boter dan voor melk of witte chocolade.
Hoe fijner je de chocolade hakt, hoe sneller deze oplost in de warme room. Ik heb witte kleine chocodrops gebruikt van Callebaut. Die zijn het beste om te verwerken in een chocoladegerecht. De ‘gewone’ witte chocoladerepen willen vaak niet goed smelten.
Mocht de chocolade niet helemaal oplossen in de room, zet de kom dan ongeveer 30 seconden in de magnetron. Roer daarna alles door elkaar en de chocolade zal goed mengen door de room.
Tips:
Je kunt voor iets minder zoetere truffels ook pure chocolade gebruiken. De verhouding is dan 250 gr pure chocolade op 200 ml slagroom.
De truffels blijven goed afgesloten zeker drie dagen goed in de koelkast.
Deze Ruby chocolade truffels zijn ook heel bijzonder.
Recept Witte chocolade Amarula truffels:
Ingrediënten
- 250 gr witte chocolade
- 75 ml slagroomroom
- 60 ml Amarula
- 2 el gevriesdroogde frambozen
- 4 el cacaopoeder
Instructies
- Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
- Doe de room, Amarula en de witte chocolade in een pan en zet die op het laagste vuur en laat de chocolade langzaam smelten. Roer af en toe tot je een egale massa hebt.
- Haal de pan van het vuur en meng de gevriesdroogde frambozen erdoor. Laat afkoelen voordat je het afgedekt in de koelkast laat uitharden.
- Als de chocolademassa stijf geworden is, haal het dan uit de koelkast en vorm er ongeveer 18 balletjes of staafjes van.
- Lepel de cacaopoeder op een bord en rol de truffels hierdoor totdat ze rondom bedekt zijn met de cacao.
- Zet ze goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.