Ga terug
–+ personen
Witte chocolade Amarula truffels. Oh ik heb toch een lekkere chocolade truffel recept voor jullie. Als je gek bent op Amarula, dan moet je deze echt maken!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans, Nederlands
Porties 18 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr witte chocolade
  • 75 ml slagroomroom
  • 60 ml Amarula
  • 2 el gevriesdroogde frambozen
  • 4 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Doe de room, Amarula en de witte chocolade in een pan en zet die op het laagste vuur en laat de chocolade langzaam smelten. Roer af en toe tot je een egale massa hebt.
  • Haal de pan van het vuur en meng de gevriesdroogde frambozen erdoor. Laat afkoelen voordat je het afgedekt in de koelkast laat uitharden.
  • Als de chocolademassa stijf geworden is, haal het dan uit de koelkast en vorm er ongeveer 18 balletjes of staafjes van.
  • Lepel de cacaopoeder op een bord en rol de truffels hierdoor totdat ze rondom bedekt zijn met de cacao.
  • Zet ze goed afgesloten in de koelkast tot gebruik.