Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan

Manlief heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier regelmatig Amerikaanse gerechten op tafel. Vandaag was het een speciale dag voor hem en om hem te verwennen was ik er al vroeg uit om French toast te maken. Zo heten wentelteefjes in Amerika. Meestal ontbeet hij buiten de deur en French toast stond dan vaak op het menu. Ik heb deze keer wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan gemaakt. Daarbij een lekkere kokos yoghurt.

 

Je kunt wentelteefjes het beste maken van brood wat een paar dagen oud is. Het is een mooie manier om dit brood op te maken en de kinderen zullen het geweldig vinden. Ik heb bruin brood gebruikt, maar je kunt in principe elk soort brood hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld krentenbrood. Met briochebrood maak je wel een feestje van de wentelteefjes.

 

De creamy kokos naturel is een goed alternatief voor yoghurt. Het is gemaakt van kokosmelk en is o.a. te koop bij de AH.

 

Nog meer wentelteefjes

 

Deze Wentelteefjes van Fries suikerbrood zijn wel heel erg bijzonder.

Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan. Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier vaak Amerikaanse recepten voorbij, net zoals deze Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 100 ml (soja)melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 (oude) boterhammen
  • roomboter
  • 2 bananen
  • 2 el honing
  • 2 el creamy kokos naturel

Instructies
 

  • Zet twee bakpannen op het vuur met een klont boter in elke pan. Zet het vuur aan op middelhoge stand, de boter moet smelten maar niet bruin worden.
  • Kluts de eieren los in een lage schaal en meng dan de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor. Leg 2 boterhammen erin en laat ze aan een kant ongeveer 30 seconden weken.
  • Draai ze dan om en laat de andere kant 20 seconden weken. Haal ze voorzichtig uit het mengsel en leg ze in de warme pan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal dit met de andere twee wentelteefjes.
  • Snijd de banaan in plakken en bak deze even aan in de andere pan met gesmolten boter. Voeg er dan de honing bij en bak tot de banaanplakjes gekaramelliseerd zijn.
  • Leg de wentelteefjes op de borden, lepel de banaan erbij alsmede een flinke dot van de kokos yoghurt. Serveer direct.
  • Enjoy!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating