Ga terug
–+ servings
Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan. Mijn man heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom komen hier vaak Amerikaanse recepten voorbij, net zoals deze Wentelteefjes met gekaramelliseerde banaan.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren
  • 100 ml (soja)melk
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 4 (oude) boterhammen
  • roomboter
  • 2 bananen
  • 2 el honing
  • 2 el creamy kokos naturel

Instructies
 

  • Zet twee bakpannen op het vuur met een klont boter in elke pan. Zet het vuur aan op middelhoge stand, de boter moet smelten maar niet bruin worden.
  • Kluts de eieren los in een lage schaal en meng dan de melk, vanillesuiker en kaneel erdoor. Leg 2 boterhammen erin en laat ze aan een kant ongeveer 30 seconden weken.
  • Draai ze dan om en laat de andere kant 20 seconden weken. Haal ze voorzichtig uit het mengsel en leg ze in de warme pan. Bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal dit met de andere twee wentelteefjes.
  • Snijd de banaan in plakken en bak deze even aan in de andere pan met gesmolten boter. Voeg er dan de honing bij en bak tot de banaanplakjes gekaramelliseerd zijn.
  • Leg de wentelteefjes op de borden, lepel de banaan erbij alsmede een flinke dot van de kokos yoghurt. Serveer direct.
  • Enjoy!