Waterkerssoep met Prei en Bleekselderij

Deze mooie groene waterkerssoep met prei en bleekselderij is niet alleen prachtig om te zien, maar ook ontzettend lekker en goed voor je. Je kunt hem in mooie kommen serveren met een eitje zoals op de foto, of je maakt het voor meerdere personen als klein gerechtje geserveerd in een glaasje.

 

Deze groene Prei, aardappel, venkelsoep met kervel is ook zo lekker, probeer het eens.

Waterkerssoep met prei en bleekselderij. Deze mooie groene waterkerssoep met prei en bleekselderij is ontzettend lekker en goed voor je.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 klont roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 prei
  • 3 bleekselderijstengels
  • 500 ml groentebouillon
  • 350 gr waterkers
  • 200 ml room
  • peper en zout
  • 4 eieren
  • paar stengels bieslook

Instructies
 

  • Kook de eieren in 5 minuten, giet ze af en laat schrikken en pel ze dan. Snijd de prei in dunne ringen en de bleekselderij in stukjes en spoel goed af. Spoel de waterkers schoon in ruim water en laat uitlekken in een vergiet.
  • Smelt in een grote (soep)pan de boter en bak hierin de ui en knoflook zachtjes. Voeg de prei en bleekselderij toe en bak dit ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Giet de bouillon er nu bij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg de waterkers toe en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Schenk de soep in kommen, snijd de eieren doormidden en leg die in de soep. Snijd de bieslook fijn en strooi dit over de soep. Schenk er wat room bij.

2 reacties

  1. Heb deze beide soepjes opgeslagen om er zeker een keer gebruik van te maken. Ze lijken mij erg lekker Hanneke.

    Zodra ik ze uitgeprobeerd hebt zal ik een reactie plaatsen.

    Grt José

  2. Ja ze zijn ook erg lekker José. Ben heel erg benieuwd hoe jij ze vindt smaken en hoor dat graag van je. Groetjes Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating