Deze wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst is ook weer zo’n lekker recept met de verse wasabi die ik mocht ontvangen, geworden. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden welke heel goed samen gaat met de garnalen.
Je kunt als groenten zelf bepalen wat je gaat wokken. Ik had nog een courgette en peultjes liggen, maar je kunt natuurlijk ook een zak met Oosterse wokgroenten gebruiken hiervoor.
Lees hier alles over de verse wasabi.
Wasabi garnalen met wokgroenten en Basmati rijst. Wasabi en limoensap gaan heel goed samen, het is een lekkere frisse combinatie geworden.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 800 gr grote rauwe garnalen
- 1 tl vers geraspte wasabi
- 2 el zonnebloemolie
- 1/2 limoen, rasp en sap ervan
- 1 courgette
- 250 gr peultjes
- 2 lente-uien
- 2 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 300 gr Basmati rijst
Instructies
- Verwijder de schalen en darmkanaaltjes van de garnalen. Dep ze goed droog.
- Maak een dressing van de wasabi, olie en limoenrasp.
- Spoel de courgette schoon en snijd deze in stukken. Maak de peultjes schoon.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen. Hak de knoflook fijn, verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in dunne ringen.
- Roerbak de groenten met de knoflook en rode peper in een wok met een scheut olie op hoog vuur.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Roerbak de garnalen ongeveer 4-5 minuten op hoog vuur. Zet het vuur uit en blus ze af met de dressing en dan met de limoensap.