Deze volkoren aardbei en yoghurtmuffins zijn voorlopig de laatste muffins die ik bak voor mijn maagverkleining. Over drie weken is het zover, waarvan ik de laatste twee weken voor de operatie op een crashdieet moet. Geen muffins meer in die weken en voorlopig ook niet na de operatie. Dus genieten we de laatste week er nog maar een beetje van. Ik heb ze wel een soort van gezond gemaakt door volkoren bakmeel en magere Griekse yoghurt te gebruiken. Ik heb olijfolie gebruikt in dit recept, gebruik hiervoor een milde olijfolie. Wil je geen olijfolie gebruiken, doe er dan zonnebloemolie hiervoor in de plaats in.
Nog meer muffins
Deze Muffins met vijgen, yoghurt en havermout zijn ook erg lekker, probeer ze eens!
Volkoren aardbei en yoghurtmuffins. Wij zijn gek op muffins en eten die vaak voor ontbijt. Deze keer heb ik volkoren aardbei en yoghurtmuffins gemaakt. Lekker zijn die!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen
Ingrediënten
- 250 gr aardbeien
- 2 eieren (L)
- 80 gr rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 80 ml olijfolie
- 200 ml Griekse yoghurt (0%)
- 200 gr volkoren bakmeel
- 2 el bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor 180˚C en leg papieren muffinvormpjes in het muffin bakblik.
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes.
- Klop allereerst in een grote kom de eieren met de rietsuiker en vanillesuiker goed schuimig. Voeg dan de olie en yoghurt toe en klop nog een minuutje.
- Voeg dan bakmeel en bakpoeder en een snufje zout erbij en meng dit goed met een spatel. Meng als laatste voorzichtig de aardbeistukjes erdoor.
- Lepel het beslag in de vormpjes in het muffinblik en top ze af met een plakje aardbei. Strooi er nog een beetje rietsuiker over.
- Schuif de muffins in de voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 25-30 minuten gaar.
- Controleer met een satéprikkertje of ze gaar zijn, als hij er droog uitkomt, dan zijn ze gaar.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.
- De muffins blijven ongeveer drie dagen goed (buiten de koelkast).