Vissoep met zalm en gerookte vis

Ik wilde de Schotse vissoep Cullen skink maken, maar kon bij geen een visboer in onze omgeving gerookte schelvis, oftewel smoked haddock vinden. Dit is echt het basis ingrediënt voor deze soep. Ik heb er dus maar een heerlijke vissoep met zalm en gerookte vis van gemaakt.

 

Vissoep

 

Deze makkelijk en snel te maken vissoep zit boordevol met vis. Het is een lekkere maaltijdsoep. Serveer er lekker brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Je kunt allerlei soorten vis voor de soep gebruiken. Gebruik je fantasie en neem de vissoorten die jij lekker vindt. Ik heb er zalm en gerookte forel in verwerkt. De zalm had ik nog in de vriezer liggen en de forel had ik gekocht als vervanger voor de gerookte schelvis. Maar toen toch maar besloten er geen cullen skink van te maken.

 

Erin

 

De aardappelblokjes in de soep is ook lekker vullend. Ik heb vastkokende aardappelen genomen, die vallen namelijk niet uit elkaar tijdens het koken.
Het is geen goedkope soep, dat komt omdat de vis zo duur is. Maak het daarom voor een speciaal etentje thuis.

 

Je kunt in plaats van zalm een andere vis nemen, zoals bijvoorbeeld schol, kabeljauw of wijting. En in plaats van de forel kan je ook gerookte zalm of heilbot nemen.

 

Ik had ook nog doperwtjes in de vriezer liggen, daarom heb ik die gebruikt. Maar je kunt ook worteltjes, boontjes, tomaten, venkel, courgette of paprika nemen.

 

Nog meer vissoep

 

Ben jij ook zo gek op soep met vis erin? Dan heb ik nog wel een paar heerlijke recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

Franse Bouillabaisse
Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix
Chowder
Aziatische Laksa noedelsoep met garnalen
Romige mosselsoep met kerrie
Hollandse garnalen bisque of
Palingsoep

Klinkt niet verkeerd hè?

 

 

Recept Vissoep met zalm en gerookte vis:

Vissoep met zalm en gerookte vis. Deze makkelijk en snel te maken vissoep zit boordevol met vis. Het is een lekkere maaltijdsoep.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Soepen, Vis
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 1 bosje lente-uien
  • 2 aardappelen (vastkokend)
  • 400 gr zalm
  • 25 gr roomboter
  • 750 ml visbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 150 gr doperwten, diepvries
  • 250 gr gerookte forel
  • 100 gr verse roomkaas
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de lenteuien in dunne ringen, schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
  • Snijd de zalm in kleine blokjes.
  • Smelt de boter in een grote (soep)pan. Bak hierin de lente-ui in een paar minuten.
  • Schenk dan bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de aardappelblokjes en het laurierblad erbij en zet het vuur zacht. Laat ongeveer 5 minuten koken.
  • Doe nu de zalmblokjes erbij en laat de soep nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, tot de zalm bijna gaar is.
  • Als laatste doe je de doperwten, gerookte vis en roomkaas erbij en laat dit een minuutje zachtjes laten koken.

2 reacties

  1. Dankjewel Henri, altijd leuk om te horen dat een recept lekker gevonden wordt.
    Mvg, Hanneke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating