Vissoep met zalm en gerookte vis. Deze makkelijk en snel te maken vissoep zit boordevol met vis. Het is een lekkere maaltijdsoep.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Soepen, Vis
Keuken Nederlands
- 1 bosje lente-uien
- 2 aardappelen (vastkokend)
- 400 gr zalm
- 25 gr roomboter
- 750 ml visbouillon
- 1 laurierblaadje
- 150 gr doperwten, diepvries
- 250 gr gerookte forel
- 100 gr verse roomkaas
- peper en zout
Snijd de lenteuien in dunne ringen, schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de zalm in kleine blokjes.
Smelt de boter in een grote (soep)pan. Bak hierin de lente-ui in een paar minuten.
Schenk dan bouillon erbij en breng aan de kook. Doe de aardappelblokjes en het laurierblad erbij en zet het vuur zacht. Laat ongeveer 5 minuten koken.
Doe nu de zalmblokjes erbij en laat de soep nog ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen, tot de zalm bijna gaar is.
Als laatste doe je de doperwten, gerookte vis en roomkaas erbij en laat dit een minuutje zachtjes laten koken.