Manlief zit momenteel veel in het buitenland. Hij appt mij dan alle lekkere gerechten die hij zit te eten op dat moment. Een keertje waren dit noodles waar hij zo enthousiast over was. Of ik dit ook maar even thuis wilde namaken. Dan krijg ik een summiere opsomming van hoe het ongeveer smaakte. Nou ga er maar aanstaan. Deze vijfkruiden garnalen met woknoodles kwam in de buurt van wat hij gegeten had. Alleen was dit iets (lees veel) pittiger en minder zoet dan het ‘origineel’. Maar het was wel superlekker. Pfff…..gelukkig maar.
Dus als jij het niet zo pittig wilt hebben, verwijder dan de zaadjes en zaadlijsten van de rode peper of gebruik maar een halve rode peper.
Noedels
Wij zijn gek op Oosterse gerechten en noedels. Je zult daarom diverse Aziatische gerechten en noedelgerechten vinden op de site. Probeer ook eens deze Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus.
Ingredients
- 1 grote ui
- 1 rode puntpaprika
- 3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 1 rode peper
- rijstolie
- 50 ml sojasaus
- 1 el palmsuiker
- 150 gr rauwe garnalen
- 1 tl vijfkruiden poeder
- 125 gr woknoodles
- 1 lente-ui, in dunne ringen
Instructions
- Snijd de rode ui en puntpaprika in dunne repen. Rasp de knoflook en gember en snijd de rode peper fijn.
- Verwarm de olie in een wok en bak hierin op middelhoog vuur de ui en paprika in ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook, gember en rode peper erbij, daarna de sojasaus en palmsuiker.
- Doe de garnalen in een kom en meng dit met twee eetlepels olie en de vijfkruidenpoeder.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en roerbak hierin de garnalen in een paar minuutjes.
- Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet ze dan af en meng ze door het ui/paprikamengsel in de wok.
- Voeg als laatste de garnalen bij de noodles. Schep de noodles in een kom en bestrooi met de lente-ui.