Vietnamese koffie milkshake

Koffiedrinken in Vietnam is een beleving op zich. In de vele koffiehuisjes kan je genieten van de sterke koffie. En van die heerlijke sterke koffie maken ze weer een Vietnamese koffie milkshake.

 

Koffie

 

Vietnam is een echt koffiedrinkend land. Niet alleen drinken ze het veel, maar verbouwen ze ook koffiebonen. Koffiebonen is een zeer belangrijk exportproduct van Vietnam. Vietnam is vooral bekend om de sterke Robusta koffieboon, maar de Arabica boon wordt er ook steeds meer geproduceerd. De meeste koffieplantages liggen in de bergen van Da Lat.

 

Koffie is een echte cultuur in Vietnam. ’s Morgens beginnen ze de dag met een ontzettend sterk kopje koffie. Vooral in de hoofdstad Hanoi lijkt het wel of iedereen koffie drinkt in de lokale koffiecafeetjes. De koffie wordt vaak gedronken met gecondenseerde melk. Dit hebben de kolonisten vroeger ingevoerd omdat er geen verse melk te vinden was in Vietnam. De sterke koffie wordt gezet in een klein koffiezetapparaatje, de zogenaamde Phin. Je moet wel geduld hebben, het duurt wel even voordat de koffie is doorgelopen in dit apparaat.

 

Behalve koffie met gecondenseerde melk wordt er ook Egg Coffee gedronken. Dit is gecondenseerde melk luchtig gemixt met een eigeel wat als schuimlaag op de koffie geserveerd wordt. Ook drinken ze er koffie met een romige yoghurt, schijnt wel erg lekker te zijn.

 

In het warme Zuiden van Vietnam worden veel Coffee smoothies gedronken. Het is een combinatie van sterke koffie en een tropische vrucht.
En dan is er natuurlijk de ijskoude Coffee smoothie die wordt gemaakt van koude koffie, gecondenseerde melk en ijsblokjes of gecrusht ijs.

 

Maak zelf de lekkerste Vietnamese koffie milkshake thuis met dit recept. Gebruik hiervoor maar een klein beetje gecondenseerde melk, anders wordt het wel heel erg zoet. Ik heb lekker kokosijs van Alpro gevonden (AH) en dit gemengd met gecondenseerde melk en ‘gewone’ melk en een staafje mokka koffiepoeder. Het is een heerlijke milkshake geworden.
Probeer ook eens deze te lekkere Karamel koffie milkshake met een tic.

 

 

Recept Vietnamese koffie milkshake:

Vietnamese koffie milkshake. Vietnam is een koffieminnend land en ze drinken het dan ook de hele dag door. Deze milkshake is een heerlijke variant erop.
Voorbereidingstijd 4 minuten
Bereidingstijd 1 minuut
Totale tijd 5 minuten
Gang Dranken/Smoothies, Nagerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingredients
  

  • 1 beker Alpro ijs coconut
  • 4 el gecondenseerde melk
  • 200 ml melk
  • 1 staafje koffiepoeder
  • 2 el kokosvlokken

Instructions
 

  • Rooster de kokosvlokken in een antiaanbakpan (zonder olie). Haal ze dan uit de pan en laat afkoelen.
  • Doe de hele beker ijs, gecondenseerde melk, melk en koffiepoeder in een blender.
  • Mix net zo lang tot je een fluffy milkshake hebt, lijkt het te dik doe er dan nog wat melk bij.
  • Schenk dit in twee hoge glazen en top het af met de kokosvlokken.
  • Steek er een rietje in en genieten maar.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating