Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Deze vegetarische zalm taco’s met barbecuesaus en een crunchy salade erbij eet je uit het vuistje. Je denkt misschien vegetarisch en zalm, dat klopt niet. Maar toch wel! Het is een plantaardig product wat eruitziet als zalm. Ik heb het nog iets lekkerder gemaakt met een pittige barbecuesaus en geserveerd in een kleine zachte taco.
Vegetarische zalm
Vegetarische zalm klinkt een beetje raar, maar tegenwoordig is er een plantaardig product te koop wat eruitziet als zalm, de structuur van zalm heeft en wat ook proeft als zalm. Meestal ben ik niet zo van de vlees- en/of visvervangers, maar dit product vind ik wel lekker.
Ik had deze vegetarische zalm van Vivera al eens mogen ontvangen om uit te proberen en heb daar toen een Aziatische zalm met courgette van gemaakt. En nu dus deze lekkere taco’s.
Het voordeel van deze plantaardige zalmfilet is dat het een stuk goedkoper is dan een echte zalmfilet. Dus als je een keertje vegetarisch wilt eten, is dit een mooi en volwaardig alternatief. Deze zalmfilet is trouwens niet gemaakt uit soja maar uit tarwe-eiwitten en daarnaast zijn er omega-3 vetzuren aan toegevoegd. Beter voor de planeet en voor jou.
Taco’s
Ik heb corditas gebruikt voor dit recept. Dit zijn kleine zachte wraps gemaakt van bloem. Heb ze bij de AH gekocht, weet niet of andere supermarkten deze kleintjes ook verkopen. Zo niet, dan koop je de grotere hiervoor in de plaats en serveer er dan eentje per persoon.
Bak ze even om en om in een droge koekenpan zodat ze iets minder zacht zijn, maar je ze nog wel kunt dubbelvouwen.
Vegetarische gerechten
Wij eten momenteel ongeveer 3-4 keer vlees of vis in de week. De rest van de week eten we vegetarisch. Daarom kan je aardig veel vegetarische gerechten op de site vinden, zoek ze maar eens op. Ga daarvoor naar: Recept zoeken, den naar: Categorie en klik dan op: vegetarisch.
Recept Vegetarische zalm taco’s:
Ingrediënten
- 2 vegetarische zalmfilets
- 1 el zonnebloemolie
- 4 el barbecuesaus
- 8 cordita’s*
- 2 takjes koriander
- 4 limoenpartjes
- 1 st mango
- 1 avocado
- 3 lente-uien
- 2 takjes koriander
- 200 gr gesneden rode kool
- peper en zout
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 tl Sriracha
- zout
Instructies
- Salade: schil en snijd de mango en avocado in blokjes. Doe dit in een grote kom en lepel wat limoensap erover. Snijd de lente-uien in dunne ringen en hak de koriander grof.
- Meng lente-uien, koriander en gesneden rode kool door de mango en avocado. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de saus door de Griekse yoghurt en Sriracha te mengen. Breng op smaak met zout.
- Bak de vegetarische zalm volgens de aanwijzing op de verpakking in een antiaanbakpan in een scheutje olie.
- Als ze aan beide kanten gebakken zijn, lepel dan de barbecuesaus erbij en wentel ze even door de saus.
- Verwarm de taco’s kort in de oven of in een pan. Vul ze met de salade en leg de zalm in stukken er bovenop. Lepel wat saus erop en bestrooi met nog wat koriander.
- Garneer met de limoenpartjes.